Verlofaanvraag

 
 
 
 
 
12-04-2018
Kanjertraining,
Vandaag doen we een oefening dat we elkaar kunnen vertrouwen: handen vast in de kring endan handen o mhoog, naar voren en omlaag. Nog moeilijker: met de armen om elkaars schouders. Maar wat een plezier en saamhorigheidsgevoel geeft dat!
...lees meer »

 
 
19-03-2018
Het dino lied/filmpje
En ja het filmpje is klaar! Super! De kinderen van groep 2 hebben de platen getekend en met de hele groep hebben we de songtekst ingezongen. Echt trots op onze kleuters! https://youtu.be/ogmKZI-PEj4
...lees meer »

 
 
14-03-2018
Biddag
Wij bidden om......

 
 
13-02-2018
Naar de brandweer
Vanmorgen zijn we in een lange rij naar de brandweer gelopen. We kregen daar een mooie duidelijke ui tleg over het werk van de brandweer. Ook mochten we de auto’s en de materialen van de brandweer bekijken. Sommige kinderen wilden wel de helm passen of in de wagen klimmen. Een prachtige ochtend. Dank aan de moeders die mee hebben geholpen!
...lees meer »

 
 
08-02-2018
Dinosaurussen
De laatste weken zijn we bezig geweest met dinosaurussen. Op allerlei manieren hebben we dino’s gema akt en ermee gespeeld. Op de foto’s is dat goed te zien! Vandaag vieren we de verjaardag van juf Indy
...lees meer »

 
 
07-02-2018
Leerlingen enthousiast aan de slag met Streetwise
Steenwijk - Vorige week kregen de leerlingen van basisschool De Wegwijzer in Steenwijk bezoek van de ANWB om samen aan de slag te gaan met het project Streetwise. De kinderen deden enthousiast mee aan allerlei oefeningen om verkeersvaardigheden beter onder de knie te krijgen en te leren omgaan met gevaren in het verkeer. Een bijzondere ervaring voor de leerlingen van De Wegwijzer. Voor alle groepen was er een module die paste bij hun leeftijd en ontwikkelfase. De kleuters oefenden met het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en met oversteken. Groep 3 en 4 oefenden in het veilig leren oversteken. Groep 5 en 6 leerden over de remweg van een auto. De kinderen konden plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een lesauto en mochten zelf remmen. Voor groep 7 en 8 was er een uitdagend fietsparcours met moeilijke manoeuvres zoals slalommen, over schuine stukjes rijden, en met een zware rugtas op fietsen. De leerlingen hebben veel geleerd en nemen weer een stuk veiliger deel aan het verkeer. Streetwise Streetwise is een educatie programma van de ANWB over verkeersvaardigheden waarin leerlingen samen met professionele instructeurs aan de slag om, door het doen van diverse oefeningen, beter te leren omgaan met de drukte in het verkeer. Een praktisch maar vooral leuk en leerzaam programma, dat zowel scholen als ouders helpt bij het verkeersvaardig maken van kinderen.
...lees meer »

 
 
06-02-2018
Vriezen, dooien, smelten
In een klein bakje hebben we water gedaan en een klein dinootje. In de vriezer is het een blok ijs g eworden en vandaag hebben we dat laten ontdooien. Wat een gewaarwording!
...lees meer »

 
 
02-02-2018
Nieuw meubilair
Na 31 jaren trouwe dienst....... hebben we in onze huishoek een nieuwe tafel, een krukje en twee sto eltjes gekregen. Enkele hulpvaardige moeders en een vader hebben het voor ons in elkaar gezet! Top! Hartelijk dank. Onze huishoek is er super mooi door geworden.
...lees meer »

 
 
24-01-2018
Traktatie van onze juf
Vandaag kwam Wim van juf bij ons op school. We kregen een heerlijke traktatie omdat Sven is geboren!

 
 
12-01-2018
Hiep hiep hoera Sven is geboren!
Gistermiddag rond 14.00 uur is er een zoon geboren bij Mariëlle en Wim. Hij heet Sven en hij maakt h et goed. Ook met moeder Mariëlle gaat het goed! Wim en Mariëlle van harte gefeliciteerd met dit prachtige Godsgeschenk!!
...lees meer »

 
 
10-01-2018
Dinosaurussen fossielen en zo.......
Het nieuwe thema is een oude..... dinosaurussen. Maar wat een enthousiasme en wat weet Kris er veel van. We benoemen het feit dat ze uitgestorven zijn, er botten zijn gevonden en we zo weten dat ze geleefd hebben. Afgelopen maandag hebben we verteld wat een fossiel is... en we maakten van gips een afdruk. Vandaag hebben enkele kinderen hun fossiel afgestoft en de afdruk bekeken. Wat een ontdekking!
...lees meer »

 
 
22-12-2017
Kerstviering
Prachtig om met de kleuters en heel veel ouders het kerstfeest te vieren. De kinderen zongen de kers tliederen en we konden de verhalen van kerst terugvertellen. Het boek ‘de drie bomen’ van Angela Hunt hebben we gehoord. Fijn dat er zoveel ouders aanwezig waren. Ook fijn dat Dini en Foke zorgden voor de kinderen in de crèche. Wij wensen u allen een Goede Kerstdagen en een gezegend 2018!
...lees meer »

 
 
13-12-2017
Afscheid juf Bredewold babyshower!
Woensdag 13 december mochten we afscheid nemen van juf Bredewold met een echte Babyshower! Er werd beschuit met muisjes versierd, een slinger van rompertjes gemaakt en een wens luier geschreven. En natuurlijk veel spelletjes. Daarnaast is juf ook er verwend met leuke cadeautjes. Tot na de meivakantie juf!
...lees meer »

 
 
08-12-2017
Bakkers op De Wegwijzer
Vanmorgen vroeg hebben we meel, water en boter in de broodbakmachine gedaan. En we hoorden de machin e het deeg kneden. Daarna moesten we lang wachten. We keken af en roe door het kijkvenster om te kijken of het deeg ook ging rijzen. En ja hoor... het deeg kwam prachtig op. Even later rook het heerlijk in ons lokaal... ja zelfs in de gang van de school. Het snijden, smeren en opeten het was een feestje!
...lees meer »

 
 
05-12-2017
Sinterklaas op school
Een prachtig gezellig feest in onze groep! De Sint kende ons en we kregen allemaal een pakje. De pie ten deden erg grappig en we hebben ervan genoten! We gaven Sint een zelf gemaakte taart en deden met onze regenmakers een leuke voorstelling!
...lees meer »

 
 
29-11-2017
Het bakkerijmuseum
Wat was het leuk!! Naar het bakkerijmuseum in Hattem. We werden ontvangen door 2 echte bakkers. En w e mochten - nadat we onze handen hadden gewassen - op de bank gaan zitten. Gelukkig wisten we al veel over bakken, meel, brood en graan. Daarna kregen we allemaal een schort en kochten we het speculaasjes kneden. We deden goed ons best! Het deeg werd een rol en kwam in een speculaasplank. En na een ferme tik op de tafel lag de pop daar!! Terwijl de pop in de oven lag mochten wij op zoek in het museum naar pietjes en chocoladeletters. En wat was het een mooi museum. Vol oude mooie dingen. Beide groepen hebben alle pietjes gevonden en het woord van chocoladeletters was: speculaas. Inmiddels waren onze speculaaspoppen klaar en afgekoeld. Nog even een applaus voor de bakkers en we konden weer in de auto naar school. Al met al een top uitje! Ouders hartelijk dank voor het rijden en regelen! Het was super.
...lees meer »

 
 
17-11-2017
Pakjes gevonden!
Vanmorgen zijn er op het plein 3 pakjes gevonden. Na overleg gaan we straks een schoen zetten. Hopel ijk komen dan de pakjes toch op hun bestemming,
...lees meer »

 
 
15-11-2017
Lucht, regen, wind
Met dit thema hebben we goed geschoten! Wat een vragen konden de kinderen bedenken! Hoe kan het dat de winden waaien, hoe gaat de zon achter de wolken, hoe koud is het in de lucht. Prachtig! Ook de opdrachten worden met plezier uitgevoerd! We maken een regenwater, hebben een samen-verf opdracht, gieten met water en zand en spelen met paraplu’s en regenkleding. Mooi ook om op een foto te zien dat er overlegd en gedelegeerd wordt.
...lees meer »

 
 
07-11-2017
Koud!!
We gaan vanmorgen lekker naar buiten, uit de tas van een meisje kwamen 2 enorme handschoenen. Op mij n vraag: welke handschoenen heb je? Antwoordde zij: oh ik kon de mijne niet vinden dus nam ik die van mijn papa maar mee!!
...lees meer »

 
 
06-11-2017
kort verslag van vergadering 25 september 2017
Kort verslag van de SR/MR vergadering van 25 september 2017. We beginnen de avond met gebed voor een goed jaar met kinderen, ouders en leerkrachten. Op deze avond zijn verschillende zaken aan de orde geweest. • Invulling vacature voor GMR • Er worden nog steeds mensen gezocht om zitting te nemen in de ledenraad van Florion. • Nieuwe directeur. In de komende periode zal Pieter Lassche onze directeur zijn, ondertussen is er een procedure gestart binnen en buiten Florion voor meerdere directeuren op verschillende scholen. Eind november is er weer een gesprek met de heer Gert Laarman. (directeur Florion) • financiën • schoolzaken zoals situatie in de groepen, evaluatie kamp en wel en wee rond leerkrachten • TSO zaken • En een verrassing regelen voor de ‘Dag van de leerkracht” Al met al een goede vergadering met ook voor de komende periode een aantal actiepunten. Groet namens MR/SR Rita Drost
...lees meer »

 
 
12-10-2017
Muziekles
Vanmorgen kwam muziekmeester Johan in onze klas met een keyboard en allerlei andere muziekinstrument en. We kregen allemaal een muziekinstrument en we maakten samen een orkest. Dat was de jungle! Er was een trompetolifant bij.... wat was dat leuk!
...lees meer »

 
 
06-10-2017
Constructie materiaal
Deze week staat er in onze doelenlijst dat we met constructie materiaal mogen experimenteren en ding en mogen maken. Hoe leuk om te mogen kiezen uit 5 soorten. De kinderen gingen hard aan het week. Na 20 min wisselen en verder gaan met waar een ander gebleven is. Top uur!!
...lees meer »

 
 
05-10-2017
bekijken
Dag van de leerkracht en werkdrukverlichting.... (aangepast)
 
 
Dag van de leerkracht en werkdrukverlichting....
Bij aankomst op school waren we aangenaam verrast door de slingers die overal hingen. Zo vrolijk! Be dankt namens het hele team! Ook kwamen 5 mensen van de opleiding voor klassenassistent onze werkdruk verlichten! Ze hebben kinderen geholpen bij taal, rekenen en mappen gevuld! Echt fantastisch!
...lees meer »

 
 
bekijken
Dag van de leerkracht en werkdrukverlichting.... (aangepast)
 
 
04-10-2017
Dierendag!
Dieren mee naar school! Ja ja. Er liep zelfs een poesje aan een riempje op het plein. En sommige le erlingen mochten hun dier in de klás! Eén dier kwam op eigen houtje, bij groep 1 en 2.
...lees meer »

 
 
03-10-2017
Romee geboren!
In het gezin van onze vorige directeur is een meisje geboren. Werner en Jessica van harte gefelicite erd met jullie dochter Romee!! Met moeder en kind is alles goed!
...lees meer »

 
 
02-10-2017
Gruffalo verklaart de Kinderboekenweek voor geopend!
Muis en Gruffalo ontmoetten de GRUFFALO. De Wegwijzer opende vanmorgen de Christelijke Kinderboeke nweek met het voorlezen en spelen van De Gruffalo. Het was een grappige voorstelling. De boodschap: je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je!
...lees meer »

 
 
22-09-2017
Kamp groep 7/8
Gisteren hebben we een geslaagde dag gehad met een bezoekje aan de Batavia werf en het speelbos. S'a vonds nog een mooie afsluiting met een bonte avond. Vanmorgen rijden we op de fiets nog terug naar Steenwijk.
...lees meer »

 
 
19-09-2017
Hoedjesdag!!
Vandaag is het Prinsjesdag, dus hoedje op....!

 
 
13-09-2017
natuurcentrum De Wieden
Vanmorgen een uitstapje naar De Wieden. In verband met ons thema kriebelbeestjes. in de voorbereidin g op ons uitstapje hadden we al gekeken naar verschillen en overeenkomsten. Rennen, springen, steken, roltongen, verstoppen, leven boven en onder de grond. Door boswachter Ko werden we ontvangen en rondgeleid. Daarna mochten we de opdrachten doen. Ondanks de harde wind hebben we een super morgen gehad. Hartelijk dank moeders die meegingen, begeleiden en organiseren!
...lees meer »

 
 
12-09-2017
info avond nieuwe- en kleuterouders....
Welkom!!

 
 
06-09-2017
Konijn in de klas
Vanmorgen was er een konijn in de klas. Een prachtig teddy konijn. Heerlijk zacht en met haren voor zijn ogen. Sem heeft er iets over verteld en we mochten er bijna de hele morgen van genieten.
...lees meer »

 
 
04-09-2017
De eerste dag....
Oei, best spannend weer zo'n eerste schooldag! Lekker spelen en elkaar weer zien! We hebben ervan ge noten! Verkleed als lieveheersbeestje of spelen met andere insekten. We hebben geleerd wat symmetrie is en we hebben bij de bloembakken heel veel insekten gezien. Ook spinnen die insekten hebben gevangen in hun web!
...lees meer »

 
 
31-08-2017
Kriebelbeestjes
We zijn er klaar voor!! Tot maandag!!

 
 
Maandag 4 september weer naar school!
Welkom!!

 
 
20-07-2017
Afscheid van juf Veenstra
Vandaag was het de laatste werkdag van juf Veenstra. Ze heeft de laatste jaren bij ons gewerkt en on s veel uit handen genomen! Ze makte een rondje door de klassen en overal werd iets leuks voor haar gedaan. In groep 7 en 8 hadden de kinderen een wens geschreven, in 5 en 6 mocht ze eigenschappen van de kinderen raden. In 3 en 4 mocht ze raden wat er op haar voorhoofd was geplakt, bv wandelen of koffie drinken. In de kleutergroep mocht ze mee op het piratenschip en kreeg ze een vaas met een bloem van ieder kind. Morgen zwaaien we haar uit, gelijk met juf Arkema.
...lees meer »

 
 
18-07-2017
Hoera Saar geboren!!
Gistermiddag is de dochter van onze juf Sharon en haar man Jeroen geboren! Alles goed!! Dankbaar en blij zijn wij met hen!!
...lees meer »

 
 
14-07-2017
Piratenfeest....
Wat was het een leuk feest: een piratenlied en op de catwalk. Buiten was een schip. Je mocht niet op de tegels want dat was de zee met haaien. Je kon ook vissen en timmeren. We deden een spel: een bord spaghetti, maar je mocht pas eten als je 6 gooide en een pruik opzette en een jas aantrok. Als een ander 6 gooide, moest alles weer uit en mocht de volgende eten. We gingen schatgraven en kregen een piratenboek. Wat was het mooi weer! Wat zijn de juffen verwend!
...lees meer »

 
 
bekijken
Piratenfeest.... (aangepast)
 
 
12-07-2017
Rekenspellen
Groep 8 kreeg vorige week de opdracht om een rekenspel te ontwikkelen voor groep 3 en 4. Vandaag kre gen de leerlingen van groep 3/4 uitleg over de gemaakte spellen! De leerlingen waren erg enthousiast!!
...lees meer »

 
 
04-07-2017
Piraten
Piraten Zoe keen een chat, veroveren een evil and, Valencia op een schip! En wat kunnen we erheerlij k over weekend,we makes een schateiland, spelen op een schip en varen op een vlot! We zoeken een schat, makes een schatkaart, stempelen een bandana, makes een kapiteinshoed enz enz!! Wat een heerlijk Thelma!
...lees meer »

 
 
03-07-2017
Sportdag groep 7/8
Twee weken geleden stond de sportdag voor groep 7/8 al op de planning. Helaas kon hij toen niet door gaan vanwege de warmte. Gelukkig mochten de leerlingen vandaag kun krachten en technieken laten zien. Tijdens de groepsopdrachten hebben ze goed samengewerkt en elkaar veel aangemoedigd. Er werden spellen gespeeld waarbij de leerlingen heel snel moesten zijn, maar ook spellen waarbij de techniek moesten laten zien. Het ging de leerlingen erg goed af. Na de groepsopdrachten was het de tijd voor de estafette. Twee jongens en twee meiden van groep 7/8 mochten de school vertegenwoordigen. Na een goede start en een versnelde eindsprint, zijn we als tweede van onze ronde gefinisht. Helaas geen prijs, maar voor de groepsopdrachten hadden wij de meeste punten gekregen. Daarom hebben we de beker mee naar school mogen nemen. De eerste prijs voor de sportdag 2017 Steenwijkerland. Gefeliciteerd toppers!!! ...lees meer »

 
 
08-06-2017
Naar de vogels van Sanne en Sem.....
Vanmorgen gingen we op pad! We mogen kijken naar de vogels bij de familie Lensen: grasparkieten, zeb ravinken en kanaries. Ook babyvogeltjes nog maar pas uit het ei! We moesten naar de zolder klimmen en daar konden we het heel goed zien! Wat schattig! Bedankt papa en mama van Sanne en Sem!
...lees meer »

 
 
31-05-2017
Ja..... we zijn er!
Heerlijk weer, kinderen spelen heerlijk! We genieten!

 
 
Schoolreis naar 'de Drentse Koe'
Wat hebben we genoten! De reis ging voorspoedig. Alle chauffeurs konden de weg vinden. Daar aangekom en waren we eigenlijk iets te vroeg maar we mochten gelukkig wel naar binnen. En in een mum van tijd zaten wij bij een berg schoenen en een kop koffie en de kinderen waren niet meer te zien. Wat een speelruimte, wat een hoeveelheid trekkers en wagens, wat een mooie springkussens en een heuse manege. De limonade was niet aan te slepen, en de friet en het ijsje maakten het reisje compleet! Alle begeleiders hartelijk dank!
...lees meer »

 
 
22-05-2017
Naar dé ooievaars
Vanmorgen zijn we naar de ooievaars geweest ! Wat zijn er veel en wat kunnen ze hard klepperen! De j onkies hebben een zwarte snavel omdat ze dan niet opvallen voor de roofvogels. We hebben gehoord wat ze eten en dat ze in de herfst naar warme landen vertrekken. Wat was het leuk! Ouders bedankt voor de begeleiding en het vervoer!
...lees meer »

 
 
17-05-2017
Vogels
Het nieuwe thema is inmiddels niet nieuw meer. We weten al veel over vogels en hun gewoontes. Vandaa g was Mattie de grasparkiet bij ons in de klas. Prachtige kleuren in zijn vleugels en veertjes. En hij maakt verschillende geluiden! Sarah kon er veel over vertellen! Het leek wel een spreekbeurt!
...lees meer »

 
 
15-05-2017
Varen op de Beulakerwijde
Vanmorgen hebben we met groep 7-8 genoten van een mooie vaartocht op de Beulakerwijde. We werden om 10 uur ontvangen door de schipper, bij het Bezoekerscentrum De Wieden. Van daar liepen we door het bij behorende 'dorpje' naar de boot. Dit was een mooie open boot, wat perfect uitkwam met het heerlijke zonnige weer. We kregen uitleg over verschillende vogel- en bloemensoorten. Midden op de Beulakerwijde vertelde de schipper ons over de stad (de Beulacke) die er vroeger had gestaan, maar door een storm is verdronken. De mensen overleefden de storm door allemaal te schuilen in de kerk. Vandaar dat het monument op het water, aan een kerk refereert. De kinderen die het leuk vonden mochten nog even aan het roer zitten en varen. We hebben genoten van het prachtige weer en de mooie verhalen van de schipper.
...lees meer »

 
 
09-05-2017
Verslag schoolraadvergadering en vacatures
Hallo ouders, op het oudergedeelte van de website staat een verslag van de schoolraadvergadering van 10 april. Zoals u in een mail heeft kunnen lezen zijn we dringend op zoek naar twee nieuwe leden. Heeft u twijfels of de schoolraad wat voor u is, kom dan vrijblijvend a.s. maandag 15 mei om 20.00u in het Praathuis onze vergadering bijwonen. Laat het ons vooraf even weten.
...lees meer »

 
 
21-04-2017
Koningsspelen
Een heel gezellige dag!

 
 
20-04-2017
Eindcito klaar!!!
Na 3 dagen zwoegen, is groep 8 klaar met de eind cito. Wat hebben de leerlingen hard gewerkt! Drie d agen opperste concentratie voor rekenen, taal en wereldoriëntatie. Het was mooi om te zien dat de kinderen serieus aan het werk gingen, om te laten zien wat ze de afgelopen acht jaar bij ons op school hebben geleerd. Traditie getrouw hebben we de toets afgesloten met een lekkere snack :) Nu morgen nog een gezellige dag voor de boeg met de Koningsspelen en dan genieten van een welverdiende week vakantie!
...lees meer »

 
 
18-04-2017
Meisjes in actie
Het heeft even geduurd, maar nu ook een verslag van de meisjes in actie. Vorige week woensdag hebben de meisjes zich van hun beste kant laten zien, tijdens het schoolvoetbaltoernooi. John van der Velde heeft ook hun getraind en gecoacht en dit heeft zijn uitwerking zeker gehad! De meiden zijn derde van de poule van kleine scholen geworden. Een hele knappe prestatie! We willen John weer bedanken voor zijn inzet dit jaar, mede hierdoor en het harde werk van de leerlingen, was het schoolvoetbaltoernooi weer een groot succes!
...lees meer »

 
 
05-04-2017
Jongens in actie met schoolvoetbal!
Onder leiding van John v.d. Velde mochten de jongens vanmiddag in actie komen tegen verschillende sc holen uit Steenwijk. Ondanks het frisse weer, hadden flink wat ouders, broers/zussen, oud klasgenoten en leerlingen van de Wegwijzer de moeite genomen om de jongens aan te moedigen. De jongens speelden erg sportief en met veel plezier. Het was mooi om te zien dat positiviteit de bovenhand had tijdens het spel. Uiteindelijk hebben de jongens van de vier gespeelde wedstrijden, er twee verloren, één gelijk gespeeld en één gewonnen. Een knappe prestatie! We zijn benieuwd naar wat de dames samen kunnen presteren, wanneer zij volgende week voor de Wegwijzer uit mogen komen.
...lees meer »

 
 
03-04-2017
Grote schoonmaak...!
Ook de kinderen van groep 2 zagen veel rommel in de natuur: papiertjes, bierflessen, blikjes, lege p akjes. Lekker opgeruimd in de zon!
...lees meer »

 
 
24-03-2017
Volksmoestuinen de Slinger
Vanmiddag waren we te gast bij de Slinger. Op uitnodiging van het wijkteam om samen met de mensen va n de dagbesteding een begin te maken met het werken in de tuin. We hebben onze eigen bakken gekregen om groente en bloemen in te zaaien. Dat hebben we gedaan. Radijs, aardbeien en wat bloemen. Over dik een maand bekijken we hoe alles is opgekomen. We werden goed verzorgt, met ranja, koekjes en snoepjes. Het kennismaken met de gehandicapten was goed verlopen.
...lees meer »

 
 
22-03-2017
Nationale Boomfeestdag
Vanmorgen waren we uitgenodigd door gemeente Steenwijkerland, om samen met wethouder Wagteveld een b oom te planten voor de boomfeestdag bij park Rams Woerthe. Vervolgens kregen we in twee groepen een rondleiding door het park. Dit was erg interessant en leerzaam en de zon maakte het allemaal erg aangenaam. Aan het einde kregen alle leerlingen nog een 'kleine compacte' hulst mee naar huis, om thuis ook een boompje te kunnen planten. We kijken terug op een gezellige, leerzame morgen.
...lees meer »

 
 
21-03-2017
Complimentenbloemen
Wat hebben de leerlingen van groep 3/4 mooie complimenten voor elkaar opgeschreven. 'je kunt goed he lpen', 'je bent mooi', 'je bent aardig'. De complimenten hebben de leerlingen in bloemen opgeschreven. Nu hangt er in de klas een mooie slinger van complimentbloemen.
...lees meer »

 
 
Paasviering op donderdag 13 april
Op donderdag 13 april staan we stil bij en vieren we de opstanding van onze Heiland, Jezus Christus. Dit vindt plaats in de grote zaal van ons schoolgebouw. De Paasviering start om 08.30 uur. Na afloop van de viering is er een inloopmoment met koffie en thee in school. Ouders en belangstellenden kunnen dan het gemaakte en geleerde werk van ons project Wonderlijk Gemaakt bekijken. U bent van harte welkom!
...lees meer »

 
 
20-03-2017
inloopochtend Peuters en Kleuters
Op woensdagochtend 12 april houden we een inloopochtend voor peuters en kleuters. Kinderen die bijna vier jaar oud worden en hun ouders zijn van harte welkom op deze inloopochtend. Ook andere schoolzoekende ouders of belangstellenden mogen natuurlijk met hun kinderen aanschuiven. Tijdens deze ochtend is er gelegenheid om een deel van het lesprogramma in groep 1/2 mee te draaien en de sfeer in de klas mee te beleven. De ochtend duurt van 09.00 - 12.00 uur. U bent van harte welkom!
...lees meer »

 
 
17-03-2017
Afsluiting MI thema VS
De afgelopen 3 weken hebben we met groep 7-8 gewerkt over de VS. De leerlingen hebben drie weken lan g nieuws verzameld over Amerika. Aan de muurkrant te zien, wordt er flink wat geschreven over de VS. Met de MI kaarten, gingen de leerlingen vragen maken over verschillende onderwerpen van Amerika. Vandaag was de afsluiting en konden we aan elkaar onze mooie creaties presenteren, bij ieder knutselwerkje hoorde natuurlijk een vraag. Aan het eind van de middag hebben we met elkaar het spel gespeeld en veel geleerd! We kijken terug op een leuk en leerzaam thema.
...lees meer »

 
 
Nog een uitje!
Zo hebben de leerlingen in groep 3/4 in één week twee leerzame uitjes. We zijn vanmiddag naar 'Joust ra herstoffering' geweest. De groep kreeg een rondleiding door het bedrijf. We hebben gezien dat er veel verschillende werkzaamheden worden verricht in een bedrijf. De leerlingen waren erg enthousiast! Ouders bedankt voor het rijden en voor fam. Joustra bedankt voor de rondleiding!
...lees meer »

 
 
Dominicanenklooster
Groep 5/6 heeft de afgelopen drie weken over Kloosters gewerkt, en vandaag hebben we een echt kloost er bezocht. Er wonen nog acht broeders in dit klooster. Het bezoek was een prachtige afsluiting van het thema.
...lees meer »

 
 
16-03-2017
Kangoeroe wedstrijd
Druk bezig met de rekenwedstrijd, alle kinderen laten flink hun hersenen kraken!

 
 
Verslag schoolraadvergadering en vacatures
Hallo allemaal, Op het oudergedeelte van de website is weer een verslag van de schoolraad geplaat st (via tabblad ouders). Verder zijn we nog steeds actief op zoek naar twee ouders die namens de ouders in de schoolraad willen meedenken en praten. In de nieuwsbrief van 3 februari staat uitgebreid wat de schoolraad doet en waarom het belangrijk is. Als lid woon je ongeveer 6-8 vergaderavonden per jaar bij en moet je stukken en mail lezen. Wie wil ons helpen? Praat er eens over met Jolien Zweers, Gerwin de Bruijn, Diane van Hemmen of Inge Hordijk
...lees meer »

 
 
Kangoeroe Rekendag.....
Ook in groep 1 en 2 hebben we de rekendag gehouden: veel kinderen hedden een shirt/jurk aan met een getal of 3 of 8 staarten. Sanne en Sem hadden zelf een shirt versierd met getallen!Rick en Bas hadden wel 100 stekels in hun haar! Juf had een rekenjas aan met veel zakken waar van alles in zat We hebben tot 100 geteld! Buiten moesten we 4 wielen tekenen voor de ambulance, ook 5 doktersslangen en de stenen van de zandbakrand tellen. Het was een leuke, gezellige dag!
...lees meer »

 
 
Naar de dierenkliniek
De afgelopen weken hebben de leerlingen uit groep 3/4 gewerkt over verschillende beroepen. Nu zijn w e ter afsluiting van het M.I. thema naar de dierenkliniek geweest! De leerlingen mochten hun eigen knuffeldier onderzoeken als een echte dierenarts.
...lees meer »

 
 
14-03-2017
Een verpleegkundige aan het woord
Weer een heel leerzame ochtend. En wat ook leuk was.... we wisten ook zelf al heel veel. Ook mochten we oefenen in het verzorgen van patiënten en hoe je een verbandje aan legt. Super!! Bedankt mevr Hordijk!!!
...lees meer »

 
 
10-03-2017
De Z van zuster, ziekenhuis en ZON
Wat heerlijk! Buitenspelen in de zon! We hebben genoten vanmorgen!

 
 
Naar het ziekenhuis...
Daar gingen we....met veel auto's naar Heerenveen. In de speelzaal had Regina allemaal spullen neerg elegd waar ze wat over vertelde. Handschoenen, een spuitje, een piepklein babymuisjes, verschillende kleuren gips, een spuugbakje. De kinderen weten al veel! Daarna een rondleiding over de kinderafdeling. We zagen hoge bedden, een rolstoel, een eetkast, een onderzoekkamer.ook zusters en zelfs een dokter. Het was erg leuk. Bedankt vaders en moeders voor jullie tijd en auto. Jammer dat Sanne, Sem en Carolien er niet bij waren.
...lees meer »

 
 
08-03-2017
Biddag 2017
Vandaag biddag, waar bidden we voor? We hoorden deze week bijbelvertellingen waar het bidden centr aal staat. Het benoemen waar je voor wilt bidden is zeer divers! Mooi om te zien dat ook de allerjongsten al weten waar ze voor willen bidden. We kregen allemaal een aantal zonnebloemzaadjes mee naar huis. Hoe groot zouden de zonnebloemen worden? Wie weet hoe groot ze worden!! Maak een foto van je bloem in de zomervakantie!
...lees meer »

 
 
06-03-2017
Elkaar vertrouwen.....
Samen rondkruipen....elkaar vasthouden en meenemen. Elkaar bij de enkels vasthouden en dan kruipen, dan met groepjes van 3, dan met alle meisjes, alle jongens, dan met alle kinderen....
...lees meer »

 
 
01-03-2017
Het Zuidwester kinderziekenhuis
En ..... we zijn van start gegaan. Een onderwijs-leergesprek, een woordveld, uitleg van de opdrachte n, ervaringen uitwisselen, spullen meenemen, aankopen gedaan enz enz. Deze dagen al begonnen met de activiteiten. In het ziekenhuis worden mensen verpleegd. In de apotheek de medicijnen geordend en verpakt, een hoestdrank gemaakt, met playmobile de situaties nagespeeld en geleerd welke vragen je kunt stellen aan een zieke of een dokter en welke antwoorden je kunt geven. Alvast wat foto's om de sfeer te proeven!
...lees meer »

 
 
27-02-2017
Je gekleurde lint in de wind.....
Lekker even uitwaaien buiten met een gekleurd lint! Ze wapperen allemaal dezelfde kant op! Wat gebe urt er als je het los laat?
...lees meer »

 
 
22-02-2017
Nieuw thema.......
Het ziekenhuis! In de vakantie al een paar uur mee zoet geweest!

 
 
16-02-2017
Rond en rond
Vandaag ging het over cirkels. In het speellokaal speelden we met hoepels. Later gingen we cirkels o mtrekken, verven, leggen met doppen. Ook in de zandtafel maakten we een spiraal. De tollen mochten draaien.......Wat is rond? Een oog, de zon, een stip, een wiel, de klok. Wat konden ze veel bedenken!!! De kring was ook rond: een deksel op een potje! Genieten!
...lees meer »

 
 
14-02-2017
Ik hou van jou dag!!
Een fantastische dag. God houdt van jou! We hebben allemaal iets voor de ander meegenomen, hartenwer kjes gemaakt, gezongen over Gods liefde, het verhaal uit de bijbel over 'laat de kinderen tot Mij komen', gesproken over liefde en wat je doet als je van elkaar houdt. Hoe zie je dat iemand van je houdt, kinderen zagen aan mij dat ik van hen hield doordat ik de kinderen altijd hielp, ik ze dingen leerde en voor ze zorgde!! Hoe ga je met elkaar om.... We lazen nog het boek: Raad eens hoeveel ik van je hou. Een dag met een rose rand!!
...lees meer »

 
 
09-02-2017
Lekker klimmen en klauteren...
Heerlijk vinden we dat in het speellokaal. Vanmorgen kon je ook wippen en gooien en vangen, ook roll en met en op de bal. Djelo heeft haar papa geportretteerd. Wat lijkt het goed!
...lees meer »

 
 
24-01-2017
Familie stamboom
Vanmorgen was juf Renske van Scala op school. Ze vertelde over bomen en stammen, over familie en gez in. We hadden allemaal foto's meegenomen van onze familie. We hebben eerst een boom getekend op de manier die wij leuk vonden. We mochten er nog blaadjes bij plakken en daarna jezelf , je broers/zussen, vader, moeder, opa's en oma's. We hebben hard gewerkt en juf Renske vond dat we er veel vanaf wisten!! Het was een leuke opdracht!
...lees meer »

 
 
18-01-2017
Letterdiploma!
Alle letters zijn aangeleerd en daarom hebben de leerlingen uit groep 3 een letterdiploma verdiend!

 
 
13-01-2017
Open Dag De Wegwijzer
Op dinsdag 14 februari opent onze school weer haar deuren. Tijdens een Open Dag kunnen schoolzoekend e ouders en andere belangstellenden het onderwijs op De Wegwijzer komen beleven. Voor de kinderen zijn er een aantal leuke activiteiten en ouders ontvangen een welkomstmap en presentatie over en rondleiding door de school. Onze deuren staan voor u open van 09.00 tot 15.00 uur en 's avonds van 19.00 - 20.30 uur. U bent van harte welkom! ...lees meer »

 
 
11-01-2017
Verslag schoolraadvergadering en vacatures
Hallo ouders, Er staat weer een verslag van de schoolraad op het oudergedeelte. Daarin kunt u o.a. lezen dat Marco Emmens is afgetreden als schoolraadlid. Bedankt voor je jarenlange inzet! Verder kunt u ook lezen dat Gerwin de Bruijn schoolraadlid is geworden. Welkom Gerwin! Toch zijn we nog steeds op zoek naar nog 2 nieuwe leden want dit jaar zullen er nog 2 leden aftreden. Wie wil de ouders vertegenwoordigen in de schoolraad? Voor meer info: vraag Jolien Zweers, Diane van Hemmen, Rick Winters of Inge Hordijk
...lees meer »

 
 
09-01-2017
De eerste dag na de kerstvakantie
We vertellen elkaar wat we hebben gedaan in de vakantie.....

 
 
06-01-2017
We zijn er klaar voor........
Het ziet er weer prachtig uit. Het nieuwe thema is Het Muizenhuis. De schrijver/ontwerper van het bo ek is Karina Schaapman. Er zijn nog meer bekende muizen.... zoals Max en Frederik. We hebben een verteltafel, veel muizen en nog meer. We hebben er zin in. Tot maandag!
...lees meer »

 
 
09-12-2016
Doe mee met: Heel de Wegwijzer bakt!!

 
 
05-12-2016
Sinterklaasfeest op De Wegwijzer
Vanochtend is ook onze school bezocht door Sinterklaas. Na een feestelijk onthaal, hebben alle groep en de sint een bezoekje gebracht in het speellokaal vna onze school. En dat was best een beetje spannend... voor oud en jong! In groep 5 t/m 8 hebben de kinderen surprises en gedichten voor elkaar gemaakt. Het was een smikkelend en gezellig feest. Tot volgend jaar Sinterklaas!
...lees meer »

 
 
Verslag schoolraadvergadering 31 oktober 2016
Hallo ouders, Er staat weer een verslag van de laatste schoolraadvergadering op deze website. Door in te loggen, kunt onder het tabblad 'ouders' het verslag lezen. We vragen met name aandacht voor de vacatures die in de schoolraad ontstaan. Wilt u nadenken of dit iets voor u is? We horen het graag. Veel leesplezier.
...lees meer »

 
 
28-11-2016
Taartjes voor de WellesPiet
In onze schoen zat een recept van de WellesPiet. Wij mochten het recept proberen en dat hebben we vr ijdag gedaan. Alle ingrediënten ( moeilijk woord voor de spullen die je nodig hebt) hebben we gewogen en geteld. Het beslag gemixd en er kleine cakejes van gemaakt. De oven op de juiste temperatuur gezet en een paar keer gekeken of de cakejes al klaar waren. Daarna proeven..... nou dat konden de kinderen goed. Ze vonden de bovenkant knapperig en de binnenkant lekker zacht en gaar. Na het proeven hebben we deWellesPiet een brief terug geschreven. Met de conclusie dat het recept prima is als je je er goed aan houdt.
...lees meer »

 
 
25-11-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Deze kunt u vinden door in te loggen op het zogenoemde o uderportaal, onder het tabblad 'ouders'. Wanneer u bent ingelogd verschijnt in het menu de optie 'informatie voor ouder'. Daar kunt u onze nieuwsbrief vinden. Een inlogcode kunt u opvragen bij de directie van de school. Veel leesplezier!
...lees meer »

 
 
23-11-2016
Naar de schoenenwinkel
Vanmorgen met de kleutergroep en enkele ouders naar de schoenwinkel van Zijlstra geweest in Steenwij k. Wat een prachtige schoenwinkel. Juf wilde graag pantoffels kopen. Haar voeten werden gemeten en er werd gekozen. Wij mochten rond kijken in de winkel en het magazijn. Na het afrekenen en de kassabon gingen we weer terug naar school. Hartelijk dank voor de begeleiding!!
...lees meer »

 
 
22-11-2016
Schoenenwinkel en Sint
Deze week is ons nieuwe thema van start gegaan. Schoenen. Deze weken staan schoenen, vetersstrikken, winkel en schoenzetten centraal. Wat is een paar... welke soort schoenen ken je.... we gaan kijken bij schoenwinkel Zijlstra en we zetten een schoen. Nu alvast een voorproefje met wat foto's
...lees meer »

 
 
Een brief voor wellespiet
Onze klassenschoen staat bij de schoorsteen. In de schoen een brief voor de Wellespiet. Wij willen h em wel helpen met het bakken van een taart. We vinden het zielig voor hem dat het steeds niet lukt. Naast de schoen hebben we een bakje water voor het paard....... nu maar afwachten....
...lees meer »

 
 
11-11-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Deze is geplaatst in ons ouderportaal. U bezoekt het oud erportaal door in te loggen op onze website en te klikken op het tabblad 'ouders'. Daar staat onze nieuwsbrief weergegeven onder het kopje 'Informatie voor ouders'. Heeft u nog geen wachtwoord, dan kunt u deze opvragen bij de directie van onze school. We wensen u veel leesplezier
...lees meer »

 
 
10-11-2016
Jumbo spaaractie
Wekenlang is gespaard met de actie van de Jumbo voor speelmaterialen voor onze school. En wat zijn e r veel bonnetjes ingeleverd! Vandaag kregen we de cheque uitgereikt van de Jumbo met daarop het mooie bedrag van 381 euro! Dankzij Nienke de Bruijn zijn alle codes van de bonnetjes keurig ingevoerd op de site. Wat een enorm werk was dat!! We willen haar dan ook van harte bedanken voor alle moeite die zij voor ons heeft gedaan. Ze was er zelf niet bij, maar misschien heeft ze het daverende applaus wat wij haar gegeven hebben toch nog gehoord.. Onder een scheurend motorgeluid kwamen coureur Bas van de Wetering en Ruben de Jong als echte Max Verstappens aangeracet om de cheque in ontvangst te nemen van de directeur van de Jumbo. Met dit mooie bedrag mogen we nu mooie spelmaterialen gaan aanschaffen waar we met z'n allen voor hebben gespaard. Vaders en moeders en gemeenteleden: Hartelijk bedankt!! We zijn er erg blij mee!!
...lees meer »

 
 
09-11-2016
Herfstwandeling
We zijn naar het park geweest en hebben mooie herfstspulletjes gevonden. We hebben alles bekeken in de klas. Fijn dat er ouders meegingen. Dank u wel!
...lees meer »

 
 
04-11-2016
Ontdekmiddag Greijdanus Meppel
Vandaag hebben we met de kinderen van groep 7&8 een hele leuke Ontdekmiddag beleefd op Het Greijdanu s in Meppel. Zo konden we alvast kennis maken met de middelbare school. We hebben 3 verschillende lessen gehad: tekenen, frans en science. En, o ja, tussendoor hebben we nog een heerlijk puddingbroodje gemaakt én opgegeten.. Met tekenen mochten we onze hand omtrekken en onze vingers een fantasierijk uiterlijk geven. Met Frans deden we bingo met de eerst 15 cijfers in de Franse taal. Elise had een makkie, want die kan al tot 10 tellen in het Frans en ook Touttet weet al een heleboel woorden. Science was erg interessant want we leerden hoe je energie kan opwekken uit een sinaasappel. Vraagt u de kinderen thuis maar eens naar de uitleg. Tevreden zijn we rond 3 uur weer naar huis gegaan. De vader en moeders die hebben gereden willen we hartelijk bedanken, want zonder hen hadden we niet zo'n leuke middag gehad!
...lees meer »

 
 
03-11-2016
Afsluiting Schoolwaarde 'Weerbaarheid'
Morgenochtend (4 november) wordt onze schoolwaarde Weerbaarheid samen met ouders en leelringen afges loten. Groep 7 en 8 geven inhoud aan deze afsluiting en laten zien in welke vorm zij zich in de eerste maanden van dit schooljaar hebben beziggehouden met deze Schoolwaarde. Daarbij wordt ook de komende Schoolwaarde 'Gehoord & Gezien' onthuld, de aanloop naar Kerst. De ochtend start om half negen en u bent als ouder of belangstellende van harte welkom!
...lees meer »

 
 
02-11-2016
Dankdag
We danken God voor... De moestuin, vrienden, mooie dingen, beterschap van Micha en andere zieken, k erk, dat God alles heeft gemaakt, voor bloemen.... We hebben heel veel opgeschreven om God te danken! En er een mooie slinger van gemaakt!
...lees meer »

 
 
24-10-2016
Natuurles: Uilenballen pluizen
Het nieuwe thema van M.I. is het bos! Dieren laten hun sporen na in het bos. Tijdens een wandeling k om je misschien wel braakballen tegen. Vanmiddag hebben de leerlingen uit groep 3/4 braakballen uitgeplozen. We zijn zo meer te weten gekomen over het voedsel van de uil! De botjes, kaken en wervels hebben de leerlingen gesorteerd en op een zwart blad gelegd. Wat waren de leerlingen enthousiast bezig!
...lees meer »

 
 
14-10-2016
Verslag schoolraadvergadering 12 september 2016
Hallo ouders, Op het oudergedeelte (ouders-informatie ouders-vanuit de schoolraad) kunt u het ver slag lezen van onze eerste vergadering na de zomervakantie. Verder zijn we nog op zoek naar nieuwe schoolraadleden. Marco en Rick gaan stoppen. Lijkt het u leuk om mee te denken over onze school en ouders te vertegenwoordigen, laat het ons weten! De schoolraad, Marco Emmens, Diane van Hemmen, Inge Hordijk, Rick Winters, Jolien Zweers, Rita Drost, Jellie vd Velde
...lees meer »

 
 
13-10-2016
Opa's en Oma's in de school
Vanmorgen mochten we heel veel opa's en oma's begroeten bij ons op school. Ieder jaar is het weer ee n feestje om iedereen welkom te heten. Het lijkt alsof er ieder jaar meer opa's en oma's bijkomen! Als leerkrachten vinden we het mooi om te zien, hoeveel grootouders de moeite nemen en tijd vinden om bij hun kleinkinderen in de klas te kijken. We kijken terug op een hele mooie en gezellige morgen en zeggen met veel plezier: 'Bedankt voor uw komst en alvast tot volgend jaar'.
...lees meer »

 
 
Hightea in groep 8
De lekkere hapjes werden vanmorgen met trots gepresenteerd door de leerlingen van groep 7-8. Iederee n had als huiswerkopdracht iets lekkers gemaakt voor de hightea van vanmiddag. Om half 2 werden de 65-plussers opgewacht door de leerlingen. De jassen werden aangenomen en handen werden geschud. Ruben heette iedereen van harte welkom in de klas, waar de prachtig gedekte tafels al klaar stonden. De kinderen hadden allemaal erg hun best gedaan en dit werd erg gewaardeerd. Er werd door iedereen heerlijk gesnoept en gezellig gekletst. Door het mooie bedrag, dat we vorige week met het autowassen hadden opgehaald. Kon er ook met de hapjes flink worden uitgepakt. De leerlingen kregen na afloop een groot applaus en veel complimenten, op al het lekkers. We kijken terug op een lekkere en bovenal gezellige hightea.
...lees meer »

 
 
11-10-2016
Naar het gemeentehuis
Wij hebben een leerzame middag gehad in het gemeentehuis. Naast een kijkje in het gemeentearchief mo cht er ook met een ganzeveer of kroontjespen geschreven worden op echt geschept papier.
...lees meer »

 
 
08-10-2016
Autowas actie groot succes!
Vrijdagmiddag hebben de leerlingen van groep 7-8 een autowas actie gehouden. Deze actie werd georgan iseerd, om geld in te zamelen voor een hightea bij ons in de klas. Deze hightea is voor een aantal 65 plussers uit de kerk. Met het wassen van auto's is er geld verdiend om lekkere hapjes te kunnen maken. De actie begon om 13:30 uur en toen stonden de eerste auto's al in de rij. De leerlingen poetsen van binnen en buiten de auto's helemaal schoon. Er waren zoveel auto's dat we de hulp van de leerlingen van groep 5-6 moesten inroepen. Gelukkig vonden zij het geen probleem om ons hierbij te helpen :) We hebben dankzij alle ouders die hun auto of fiets hebben laten poetsen een mooi bedrag opgehaald. Dit is een mooie voorbode voor de hightea van donderdag.
...lees meer »

 
 
03-10-2016
In actie voor Present
Vanmorgen zijn we met groep 7/8 op bezoek geweest bij woonzorgcentrum Nijenstede. In samenwerking me t Present o.l.v. Adrianne Rook mochten we vandaag met de ouderen bewegen. Deze actie past erg goed bij het thema Opa en Oma waar we nu ook over werken. We hebben een leuke en leerzame morgen gehad. We werden enthousiast ontvangen door twee begeleiders en elf ouderen. Met z'n allen hebben we in de grote kring verschillende bewegingen gedaan en daarna een welverdiend kopje koffie of limonade gedronken. Daarna was het tijd om in kleine groepjes verschillende oefeningen te doen, onder leiding van de leerlingen van groep 7/8. We zijn heel actief geweest, maar hebben ook gekletst en gelachen met elkaar. Als bedankje, deelden de leerlingen aan iedereen zelf gemaakte zandkoekjes uit naar grootmoeders recept. Wij hebben erg genoten met elkaar en vonden het mooi om zo oud en jong op een hele ontspannen manier met elkaar te kunnen verbinden.
...lees meer »

 
 
Opening 'Kinderboekenweek'
We hebben de Kinderboekenweek feestelijk geopend door een heuse rollatorrace! De oudste en jongste l eerkracht, namen het tegen elkaar op. Alle leerlingen mochten als opa of oma verkleed, om het thema 'voor altijd jong' in te luiden!
...lees meer »

 
 
21-09-2016
Als afsluiting van het project"Vervoer" mochten we een kijkje nemen in de showroom, het magazijn en in de werkplaats van Garage Rijkmans. We zagen mooie nieuwe auto's, maar ook hoe een auto op de brug staat en wat een automonteur allemaal doet. Wat een groot magazijn! Voor de mooie cabrio gaan we allemaal sparen. Daar willen we wel in spelen. We kregen ook nog drinken met lekkere koekjes! Bedankt voor het begeleiden en het rijden!
...lees meer »

 
 
13-09-2016
Verkeersles
Vanmiddag hebben we met groep 5/6 en 7/8 de 'dode hoek' les gehad. Het was een leerzame middag, waar bij we hebben ontdekt hoe lastig het is voor vrachtwagenchauffeurs om goed overzicht te houden van al het omringende verkeer. Het advies wat we meekregen was: 'Blijf op veilige afstand in de buurt van vrachtwagens'. Op de foto's een mooie impressie van deze interessante middag.
...lees meer »

 
 
09-09-2016
Opa en Oma Kijkdag
Op donderdag 13 oktober wordt er weer een Opa en Oma Kijkdag gehouden bij ons school. Grootouders zi jn die dag welkom om het onderwijs van hun kleinkinderen mee te beleven. De kinderen werken in de weken rond deze kijkdag over het thema van de Kinderboekenweek. Dit heeft 'Opa en Oma's tijd, voor altijd jong!' In de bijlage een uitnodiging voor deze dag.
...lees meer »

 
 
Ouderavond Media Wijsheid
Op dinsdag 4 oktober wordt er een ouderavond gehouden bij ons op school. Het onderwerp is Media Wijs heid. Tijdens deze avond willen we met ouders in gesprek over het gebruik van (moderne) media, het game-gedrag en internetgebruik bij kinderen in de basisschoolleeftijd. De avond start om 20.00 uur. U bent van harte welkom. In de bijlage treft u verdere informatie.
...lees meer »

 
 
07-09-2016
Gastles Korfballen
Een paar foto's van de korfballessen van vanmorgen.

 
 
01-09-2016
Eerste schoolweek...
We hebben er weer zin in..... Het onderwerp is vervoer. We praten over auto's, treinen en de tram. W at is een tandem en wat is een taxi? Wat doet een machinist? Ze maken een weg met veel auto's en in onze speelauto maken ze een reis naar een heel ver land. Ook buiten is het leuk met de waterbaan en de nieuwe zandbak.
...lees meer »

 
 
08-07-2016
Ridderfeest
Vandaag de afsluiting van het thema Ridders/kastelen en jonkvrouwen. Wat was het een interessant the ma. Veel geleerd en gedaan en geknutseld. Vandaag de verjaardagen van de juffen. Met een modeshow en een optreden van de kleuters met het lied/dans van ridder Martijn en ridder Koen. Natuurlijk ook ridderspelletjes en een ritje op een pony. Niet zomaar een pony... Maar een ridderpony. Alle kinderen mochten een ritje! Ook was er van allerlei lekkers. Wij als juffen hebben prachtige cadeautjes gekregen! Heel hartelijk dank!!
...lees meer »

 
 
06-07-2016
100 Feestje
Het heeft even geduurd, maar vorige week woensdag bereikten we ons doel met de honderd. Dit is een g rote poster met 100 er op. Het idee was, dat we als we iets nieuws leerden met elkaar wat op 3 kinderen na nog niemand wist we het op de 100 mochten schrijven. Wanneer dit behaald werd, zouden we een 100 feestje gaan vieren. Maar naar mate het jaar vorderde bleef de honderd toch een beetje leeg... Na enige aanmoediging en research van een aantal leerlingen, hebben we het gehaald. Gistermiddag hebben we ons feestje dan ook kunnen vieren, met 100 seconds to win it, ijsjes, een film en nog wat lekkers. Wanneer u benieuwd bent naar wat we allemaal hebben geleerd, bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in onze klas.
...lees meer »

 
 
bijbelvertellingen
Ere zij God in de hoge.... Dat lied klinkt toch wel een beetje apart zo vlak voor de zomervakantie!! Maar we hebben alle hoofdstukken van de methode Levend Water gehad en nu mochten de kleuters kiezen welk verhaal uit de bijbel ze nog een keer wilden horen. En voor vandaag was dat de geboorte van de Here Jezus!
...lees meer »

 
 
04-07-2016
Genieten van het mooie, zonnige weer!
Onverwácht zulk mooi weer om van te genieten! Lekker met water of lekker in de file voor de wasstraa t!
...lees meer »

 
 
01-07-2016
Kastelen
Hier een paar voorbeelden van de kastelen die de kinderen maken in de klas. Het was de bedoeling om een kasteel te bekijken, maar het kasteel hier in de buurt (Blesdijke) mochten we helaas niet bezichtigen vanwege gevaar. jammer, maar via het Digibord kunnen we overal naar toe gelukkig....
...lees meer »

 
 
30-06-2016
Afscheid TSO-coördinator
Aan het begin van de middag vooraf aan de TSO hebben we met elkaar afscheid genomen van Ellen van Di jken als TSO-coördinator. Na 7 jaar is het tijd om het stokje door te geven. In een versierde hal met allemaal slingers van boterhammen met lieve teksten is Ellen bedankt. We hebben met elkaar een groot applaus gegeven en natuurlijk een toepasselijk cadeautje. Na het eten was er voor iedereen een lekker schep ijsje, uit een echte ijscokar. Dankzij Friso en Yvonne die het ijs als volleerd ijscoman en vrouw opschepten. We willen iedereen bedanken die mee heeft geholpen om dit verrassings afscheid tot een succes te maken. Daarnaast wensen we Jenny veel succes met het overnemen van de taak als TSO coördinator.
...lees meer »

 
 
29-06-2016
Juffendag
We hebben allemaal genoten van deze dag. Het plan was on alleen naar de speeltuin in Havelte te gaan , maar die ging pas on 11:00 uur open. Dan maar eerst bij de hunnebedden spelen. Tot de vreugde van de jongens waren daar militairen op oefening. Hun dag was al geslaagd. Ook zelf soldaatje spelen, klimmem en klauteren op de hunnebedden, en daarna naar de speeltuin. Het was geweldig! Heel hartelijk bedankt voor de mooie kado' s die we beiden hebben gekregen. Tip: controleert u uw kind wel even op teken,ze hebben veil door het hoge gras gel open.
...lees meer »

 
 
16-06-2016
Een kasteel knutselen met je moeder!!
Wat een gezelligheid! En wat worden de kastelen prachtig!

 
 
13-06-2016
Spetter... Sportdag
Vanmorgen om 8.45 uur stonden we met de hele klas klaar voor het hek van atletiek vereniging Start 7 8'. Vol goede moed begonnen we om 9.00 uur met een estafette loop. In totaal hebben we 13 verschillende spellen gedaan, van tjoekbal tot touwtjespringen. Met een paar spellen haalden we de highscore. Iedereen deed zijn uiterste best om een zo goed mogelijke teamprestatie neer te zetten. De regen viel uit eindelijk mee, we hebben twee dikke buien op ons hoofd gekregen. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken. Er waren zelfs nog 4 ouders en een broer die ons kwamen aanmoedigen ondanks het weer! Aan het einde van de morgen steeg spanning behoorlijk toen de punten werden geteld tijdens de grote estafette loop. Uiteindelijk mochten we een welverdiende tweede prijs in ontvangst nemen. Met maar een paar punten verschil van de winnaar, zijn we super trots! Onder een luid gejuich werd de beker door de hele klas in ontvangst genomen. Natuurlijk werd er door de school in iedere klas een ere rondje gelopen om onze prestaties te vieren. We kijken terug op een natte maar geslaagde sportdag.
...lees meer »

 
 
09-06-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door in te loggen op het ouderportaal, treft u de nieuws brief onder het tabblad 'ouders'. We wensen u veel leesplezier!
...lees meer »

 
 
08-06-2016
Dans en bewegen
Vandaag de dansles gegeven die ik gemaakt heb in opdracht van onze dans/beweeg cursus van Kunst voor Toppers. In het kader van ons thema Ridders en Jonkvrouwen stond de les bol van bewegingen als: lopen met harnas, lopen in mooie jurk, op paard in galop , een jonkvrouw kiezen, buigen, dansen en weer buigen. Prachtig om te doen en de kinderen te bekijken. Het leukste volgens de kinderen was de dans met ridder/jonkvrouw!!!
...lees meer »

 
 
03-06-2016
Excursie naar bezoekerscentrum in Ossenzijl
Vandaag is groep 5/6 op vogelreis geweest in de Weerribben. Elke groep onderzocht een vogelsoort. De aalscholver, de buizerd, de gans en de rietgors. Aan de hand van opdrachten leerden ze de vogels kennen. Het was een geslaagde middag.
...lees meer »

 
 
27-05-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door in te loggen op het ouderportaal, treft u de nieuws brief onder het tabblad 'ouders'. We wensen u veel leesplezier!
...lees meer »

 
 
26-05-2016
Schoolreisje naar De Narurij
Wat hebben we genoten! En wat was er veel te zien. De patat was heerlijk! En we kwamen zonder ongelu kken weer veilig thuis. Hartelijk dank voor de rijder en rijdsters!
...lees meer »

 
 
Schoolreisje groep 3 t/m 6
Nog een aantal mooie foto's van het schoolreisje naar De Spelerij - de Uitvinderij.

 
 
25-05-2016
Voorjaarsmarkt/kleedjesmarkt Zuidwester
Vorige week heeft u een mail gekregen over de uitnodiging voor de Voorjaarsmarkt/kleedjesmarkt. In d eze uitnodiging stond dat de kleedjesmarkt om 9.30 uur begint. De kinderen mogen alleen al vanaf 9.00 uur hun spullen klaar zetten. In de Steenwijkerland expres staat hierover ook een bericht. Deze is toegevoegd als bijlage. We hopen u/jullie zaterdag te kunnen begroeten.
...lees meer »

 
 
24-05-2016
Schoolreisje
Een fotoverslag van een zeer geslaagd schoolreisje.

 
 
13-05-2016
Over genieten gesproken....
Heerlijk genoten van de warme zon, het lekkere windje, water en zand met de kinderen van groep 1 en 2.
...lees meer »

 
 
12-05-2016
De voetbalkanjers.
De voetbalkanjers van groep 5 en 6 . Een vier tegen vier toernooi bij Olde Veste. Wat hebben onze jongens sportief, mooi samenwerkend, goed gespeeld. Met als eindresultaat een glimmende beker als derde prijs. Knapgedaan jongens! Met dank aan de supporters en John.
...lees meer »

 
 
Pinksterviering
Vanmorgen hebben we met elkaar, van een prachtige Pinksterviering kunnen genieten. De viering stond onder leiding van leerlingen van groep 7 en 8 die daar de verantwoording voor hadden. Alle klassen hebben erg hun best gedaan om hun talenten te laten zien. Zo had groep 1-2 een stoere rap gemaakt over het Pinksterfeest met muziekinstrumenten en vlammen op hun hoofd. Groep 3-4 had mooie schilderijen gemaakt met afbeeldingen van het Pinksterfeest, deze werd gevolgd door een mooi lied. Groep 5-6 liet een toneelstuk zien over de gaven van de Geest, bedacht door juf v.d. Velde. Het toneelstuk werd toepasselijk afgesloten met het lied: 'Liefde, blijdschap, vreugde'. De leerlingen van groep 7-8 hebben met elkaar een lege stopmotion filmpje gemaakt over Pinksteren. (deze is nog te vinden op youtube onder stopmotion Pinksteren) ook groep 7-8 sloot af met een lied, een Engelstalig lied van Brett Younker: Burning in my soul. Alles bij elkaar was het een mooi geheel en hebben we met elkaar, echt kunnen stilstaan bij het Feest van de Geest. We willen iedereen bedanken die zich op wat voor manier heeft ingezet voor deze Pinksterviering. Ook de ouders en grootouders die in grote getale aanwezig waren. We wensen iedereen fijne Pinksterdagen toe.
...lees meer »

 
 
10-05-2016
Ouderavond Leren in Beeld
Op dinsdag 17 mei wordt er een ouderavond gehouden op onze school. Deze ouderavond staat geheel in h et teken van Leren in Beeld. Leren in Beeld is een video-interactie-traject waarmee het eigenaarschap van de leerlingen voor hun eigen werk wordt bevorderd en er wordt ingezoomd op de instructie en het didactisch handelen van de leerkrachten in de klas. Tijdens deze avond worden er filmbeelden vanuit alle groepen getoond en worden de bevindingen en vorderingen van Leren in Beeld op interactieve wijze gedeeld met ouders en belangstellenden. De avond start om 20.00 uur en vanaf 19.45 is er inloop met koffie/thee. Bent u geen ouder op onze school, maar wel geïnteresseerd, dan bent u ook van harte welkom op deze avond!
...lees meer »

 
 
Pinksterviering: "Viert u met ons mee?!"
Op donderdag 12 mei wordt er een Pinksterviering gehouden met door de leerlingen van onze school. Sa men willen we stilstaan, maar vooral zingen en prijzen over het Feest van de Geest. U bent als ouder of belangstellende van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. We starten om 08.30 uur (meteen bij aanvang van de school) in de grote zaal van ons schoolgebouw. "Viert u met ons mee?!"
...lees meer »

 
 
Nieuws uit de schoolraad
Er staat weer een (impressie-)verslag uit de schoolraad voor u klaar. Door in te loggen op onze webs ite, kunt onder het tabblad 'ouders' de verslagen vanuit de schoolraad teruglezen. We wensen u veel leesplezier.
...lees meer »

 
 
22-04-2016
Heerlijk Koningsontbijt en geslaagde Koningspelen
Vanochtend hebben de leerlingen heerlijk gesmuld van het Koningsontbijt. Samen met de kinderen van d e Samensprong werd dit in de grote zaal van ons schoolgebouw gehouden. Aansluitend werd de dag officieel ingeluid met het Koningslied en de bijbehorende dans. De rest van de ochtend werden rondom de school de Koningsspelen gehouden. En... aan het eind van de ochtend worden de sporters (in de bovenbouw) nog beloond voor hun harde werken. En wel met pannenkoeken! Voor de jongere kinderen begint om 12 uur de meivakantie. Voor meer foto's: zie onze Facebook-pagina
...lees meer »

 
 
21-04-2016
praktisch verkeersles
Vandaag hebben we op het plein verkeersles gekregen. Op het schoolplein waren drie routes uitgeteken d, met verkeersborden erbij. De kinderen konden op de fiets deze routes rijden. Ze leerden achterom kijken, de hand uitsteken, wachten bij de haaietanden, kijken wie er voorrang heeft, dan oversteken en de weg vervolgen. Ook werd de behendigheid van het fietsen onder de loep genomen. En als laatste, hoe rijd je veilig om een stilstaande vrachtauto heen. Het was een leerzame middag.
...lees meer »

 
 
Klaar met de eindtoets!!!
Dinsdagmorgen zijn we begonnen met de eindtoets. Samen in een apart vergaderlokaal, in het wijkcentr um bij onze school. We openden de morgen met een stukje uit een dagboek van Max Lucado 'maak je geen zorgen'. In dit stukje kwam naar voren, dat waar we ook mee zitten, we het bij God mogen brengen en Hij naar ons luistert. De leerlingen van groep 8 zijn vervolgens hard aan het werk gegaan met de eind cito. Drie dagen lang in opperste concentratie is er gewerkt. Je kon een speld horen vallen. Vandaag om 10 voor 12 waren we klaar en hebben we dit samen met groep 7 op traditionele wijze afgesloten met een lekkere snack :) Als juffen zijn we erg trots en hopen we dat het harde werken wordt beloond met passende scores. Maar eerst nog 1 dagje feestvieren met de Koningsspelen en dan genieten van een welverdiende vakantie!
...lees meer »

 
 
20-04-2016
Naar museumboerderij 't Olde Maat Uus
In het 't Olde Maat Uus hebben wij veel over de geschiedenis van Giethoorn en omgeving gezien en geh oord. Wat is er dan in 100 jaar tijd veel veranderd. De meeste kinderen zijn blij dat ze niet toen maar nu leven. Wij zijn blij met alles wat we nu hebben. Met dank aan de gastvrijheid in het oude huis van Endrik Maat. Kijken wij terug op een interessant en leerzaam bezoek. Moeders bedankt dat jullie mee wilden!
...lees meer »

 
 
18-04-2016
Ouderavond Leren in Beeld
Op dinsdag 17 mei (om 20.00 uur) wordt er een ouderavond op onze school gehouden over Leren in Beeld . Tijdens deze avond worden er filmbeelden uit alle groepen getoond en wordt u op interactieve wijze meegenomen in de voortgang en opbrengsten van het Leren in Beeld-traject, welke we de afgelopen drie jaar op onze school hebben gelopen. Bent u geen ouder op De Wegwijzer, maar wel geïnteresseerd in deze avond, ook dan bent u van harte welkom op deze ouderavond. We ontmoeten u graag op dinsdag 17 mei!
...lees meer »

 
 
Foto workshop
Maandag kregen we onder leiding van mevrouw Berkhoff een workshop over fotografie. Eerst bekeken we foto's van kunstwerken in Nederland van veraf en dichtbij. Bijzonder om te ontdekken dat de zelfde kunstwerken er zo anders uit kunnen zien. Vervolgens zijn we Steenwijk in gegaan om verschillende kunstwerken bij de brandweer, politie, het gemeentehuis en langs de schansweg te vekijken en te fotograferen. In groepjes gingen we de objecten bekijken en fotograferen. Terug op school hebben we de gemaakte foto's bekeken en waren we regelmatig onder de indruk van de foto's. Het was een interessante en leerzame middag.
...lees meer »

 
 
31-03-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Deze staat weergegeven achter het beveiligd gebied. Dit beveiligd gebied, bezoekt u door in te loggen op onze website (rechts bovenin de pagina) en vervolgens te klikken op het tabblad 'ouders'. Heeft u nog geen inlogcode?, dan kunt u deze opvragen bij de directie van de school. We wensen u veel leesplezier.
...lees meer »

 
 
Rekenmiddag
Woensdag was het nationale regendag. Donderdagmiddag hebben we in groep 1 en 2 allerlei rekenspellet jes gedaan. Wat is leren toch leuk!
...lees meer »

 
 
29-03-2016
Hardloopclinic
Vanmorgen hebben we onder leiding van Ina, onze eerste hardloopclinic gehad. Het weer zat niet helem aal mee, dus begonnen we in de gymzaal met loopoefeningen en een warming-up. Daarna hebben we toch de regen getrotseerd en zijn we op het fietspad om de school gaan hardlopen. 15 sec. Hardlopen en 15 sec. wandelen. Daarna natuurlijk een coolingdown om de spieren tot rust te laten komen. De eerste training was erg leuk en leerzaam, we zien uit naar volgende week.
...lees meer »

 
 
23-03-2016
Op weg naar Pasen
Van elk verhaal een attribuut. De thematafel ziet er al heel mooi uit.

 
 
21-03-2016
Informatieavond De Wegwijzer gaat niet door!
De informatieavond op De Wegwijzer vanavond gaat niet door. Door te weinig opgave is er voor geko zen om deze avond op een ander tijdstip opnieuw in te plannen. Zodra hiervoor een datum is vastgesteld, worden de ouders hierover geïnformeerd.
...lees meer »

 
 
18-03-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door in te loggen op het beveiligde gebi ed van onze website, kunt u de nieuwsbrief vinden onder het tabblad 'ouders'. Heeft u nog geen inlogcode?, dan kunt u deze aanvragen bij de directie van de school. We wensen u veel leesplezier!
...lees meer »

 
 
16-03-2016
Geslaagde Opa en Oma Kijkochtend
Vanochtend hebben de opa's en oma's van leerlingen van onze school een ochtend lang het onderwijs an no 2016 meebeleefd met hun kleinkind(eren). In alle groepen konden de lessen worden bijgewoond, maar er werd ook meegewerkt, -gepraat en -geluisterd bij de opdrachten die moesten worden gemaakt in de klas. Daarnaast werd ook de verbredingsgroep bezocht. Volgens de meeste grootouders was het onderwijs behoorlijk veranderd, vergeleken met de tijd dat zij schoolgaand waren. Oud en jong hebben zichtbaar genoten van een leuke en leerzame ochtend. Voor een impressie van deze ochtend, zijn er een aantal foto's bijgevoegd bij dit bericht. Daarnaast kunt u op de Facebook-pagina van onze school ook een fotoverslag van deze ochtend terugvinden.
...lees meer »

 
 
Samen gymnastieken
Wat hebben wij als groep 5 en 6 genoten van ons bezoekje aan Nijenstede. Samen met heel veel oma's h ebben wij op muziek 'zittend' op een stoel allerlei gymnastiekoefeningen gedaan. Om spierpijn te voorkomen gingen we halverwege even pauze nemen met een kopje koffie, glas limonade en iets lekkers erbij. Tegelijkertijd konden wij gezellig met elkaar praten. Na afloop hebben we samen drie liedjes van vroeger en nu gezongen waarbij John ons begeleide op zijn gitaar. Alle "oma's" kregen tenslotte van alle leerlingen nog een bloemetje mee naar huis. Met dank aan de moeder van Yorinde van Stichting Present, kijken we terug op een waardevolle morgen voor jong en oud.
...lees meer »

 
 
14-03-2016
Nieuws uit de schoolraad
Er staat weer een (impressie-)verslag uit de schoolraad voor u klaar. Door in te loggen op onze webs ite, kunt onder het tabblad 'ouders' de verslagen vanuit de schoolraad teruglezen. We wensen u veel leesplezier.
...lees meer »

 
 
Informatieavond voor nieuwe ouders
Op maandag 21 maart wordt er op onze basisschool een informatieavond gehouden. Tijdens deze avond w ordt er informatie gegeven aan ouders die hun zoon of dochter hebben aangemeld op onze school, of nog voor de schoolkeuze van hun kind staan. Er wordt een impressie gegeven vanuit de kleutergroep en de directeur presenteert de school en het onderwijs. De avond start om 19.45 uur en duurt ongeveer een uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie voor u klaar. U bent van harte welkom op De Wegwijzer!
...lees meer »

 
 
11-03-2016
Paastafel
In de hal van de school staat een kast waarop we het thema vaak uitbeelden. Dit keer een tafel voor Pasen. Er staat een wit kruis met daaraan een sliert rood crepepapier. Dit verbeeld het lijden van Jezus. OOk staat er een schilderij met daarop een kruis en een man die zijn handen naar de hemel heft. We hebben besproken met de kinderen dat deze man blij is met het offer van de Here Jezus. Op de kast is steentjes papier geplakt, dit is de weg die Jezus moest gaan. Op de weg ligt een rode loper. Dit omdat Jezus onze Koning is. Komende week beginnen de Paasvertellingen. Bij elk verhaal hoort een attribuut. Deze leggen we dan op de rode loper. Kom maar eens kijken!!
...lees meer »

 
 
09-03-2016
Biddag
Zaaien bidden groeien oogsten! Mooie gesprekken! We kregen allemaal een paar zaadjes mee naar hui s om te zaaien!
...lees meer »

 
 
23-02-2016
Naar het politiebureau....
Na een wandeling in de zon komen we op het politiebureau! De politieagente heet Thirza! Ze vertelt w at de politie doet en wat ze bij zich heeft: een wapenstok, zaklamp, handboeien, sleutels, een portofoon, handschoenen en pepperspray. We mogen kijken in de cel en bij de ogendouche. De plek waar een foto en vingerafdrukken worden gemaakt. We mogen in de politieauto kijken en op de motor zitten. De politiesirene gaat en we mogen in de microfoon praten en met de lichtboeien zwaaien. Wat leuk om alles te zien. Morgen staat er een artikel in de krant en op de website van "de Steenwijcker Courant".
...lees meer »

 
 
19-02-2016
Afsluiting thema 'Verwondering'
Vandaag werd de schoolwaarde 'Verwondering' samen met ouders en leerlingen van onze school afgeslote n. In de afgelopen periode hebben we in alle groepen stilgestaan bij dit thema. We mogen verwonderd zijn om het grote geschenk dat onze Schepper naar de aarde heeft gezonden, namelijk zijn eigen Zoon. Daarnaast zijn we verwonderd over de schoonheid in de schepping en hoe mooi en verschillend God mensen heeft gemaakt. De leerlingen van groep 3 en 4 lieten vanochtend in een filmpje zien waar zij verwonderd over zijn en zij zongen het lied 'God is een Kunstenaar'. Daarnaast werd de banner met de volgende schoolwaarde onthuld. Dit het de waarde 'Goed doen'. Deze schoolwaarde staat centraal rondom Pasen.
...lees meer »

 
 
Muziekles van Scala
Vanmorgen kregen de kinderen van groep 1 en 2 een muziekles naar aanleiding van de voorstelling van "de mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. We zongen een mollenlied waar allerlei dieren voorbij kwamen uit het boek. We mochten de geluiden van de poep met muziekinstrumenten laten horen: pletst van een duif, plok, plok van een geit en plof, plof van een paard. Het was een leuke les!
...lees meer »

 
 
17-02-2016
Open Dag De Wegwijzer
Op vrijdag 26 februari opent onze school haar deuren voor geïnteresseerde ouders en belangstellenden . Tijdens deze open dag hebben schoolzoekende ouders de mogelijkheid om onze school eens van binnen te bekijken en onze school in bedrijf te zien. De directeur is er om vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn er ouders (schoolraadleden) aanwezig om het een en ander over de school te vertellen.
...lees meer »

 
 
11-02-2016
Posteractie Open Dag De Wegwijzer
Op vrijdag 26 februari hebben we een open dag op onze school. Hieraan geven we op ludieke wijze aand acht met een posteractie. Vandaag heeft van ieder gezin het oudste kind een poster meegekregen naar huis met de bedoeling deze thuis voor het raam op te hangen. Vanaf maandag grabbelen we iedere dag een gezin uit de ton en daar rijden we die dag langs. Hangt de poster zichtbaar voor het raam? Dan leveren we die dag een lekkere slagroomtaart af. Maar hangt de poster er niet, dan hebben de meesters en juffen die dag iets lekkers om van te smullen. De posteractie start maandag 15 februari en duurt tot de open dag. Tien dagen lang maakt elk gezin iedere dag weer kans op deze overheerlijke slagroomtaart. ...En nu maar hopen dat er wordt aangebeld vanaf volgende week...!
...lees meer »

 
 
Open Dag De Wegwijzer
Op vrijdag 26 februari openen we onze deuren voor het publiek. Tijdens deze open dag krijgen 'school zoekende' ouders en andere belangstellende de gelegenheid om een kijkje in onze school te nemen en de klassen in bedrijf te zien. U bent van harte welkom!
...lees meer »

 
 
Niet echt Valentijn, wel echt waardering!
Vandaag zijn alle medewerkers van onze school in het zonnetje gezet met een fleurig bosje tulpen. Di t weekend is het Valentijnsdag en een beetje afgeleid van die gelegenheid willen we ook onze hard werkende leerkrachten en het ondersteunende personeel waarderen voor hun dagelijkse inzet voor de leerlingen. Dus niet echt Valentijn, wel echt waardering!
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door in te loggen op onze website, kunt u de nieuwsbrief vinden achter het ouderportaal. Een inlogcode kunt u opvragen bij de directie van de school. We wensen u veel leesplezier!
...lees meer »

 
 
Tafeldiploma!
Vandaag was de uitreiking van het 'kleine' tafeldiploma (de tafels van 1-2-5-10). De leerlingen kunn en ze snel op volgorde en door elkaar opzeggen. De geleerde tafels blijven we natuurlijk wel herhalen en we gaan oefenen met de tafel van 3 en 4.
...lees meer »

 
 
04-02-2016
Meten = weten
Afgelopen maandag zijn we onder de leiding van meneer Sietsma het schoolplein wezen opmeten. Met een plattegrond en landmeter in de aanslag gingen de leerlingen in groepjes delen van het plein opmeten. Dit was soms nog een flink lastig en vooral precies klusje. In de klas terug gingen we alle informatie verzamelen en uitwisselen. Het was een leuke leerzame middag. Binnenkort gaan we op de plattegronden ons eigen ontwerp voor een schoolplein maken. Hier zullen vast mooie ideeën uit voort komen. We bedanken meneer Sietsma voor het organiseren en uitwerken van deze leuke middag!
...lees meer »

 
 
01-02-2016
Twee politieagenten op school!
Een politieagente Saskia en een motoragent Gerben kwamen in onze klas om voor te lezen en om van all es te vertellen waarom de politie belangrijk is en wat de agenten allemaal doen! het boek: agent en boef werd voorgelezen en ze lieten zien hoe dat gaat als er boef moet worden gevangen. Juf was even een boef en Alieke en Alwin. Sommige kinderen mochten voelen hoe zwaar de koppelriem is met alle spullen die een agent nodig heeft, er aan! Toen ze wegreden met de bus ging het zwaailicht aan en hoorden we de sirene loeien! Morgen gaat het bezoek aan het politiebureau niet door want de juffen zijn ziek geworden!
...lees meer »

 
 
Contactavonden groep 1 en 2
Vanavond en woensdagavond gaan de 15 minutengesprekken voor de groepen 1 en 2 niet door!

 
 
29-01-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. U kunt de nieuwsbrief vinden op het beveiligd gebied van onze website. Hiervoor dient u echter in te loggen op website. Een inlogcode kunt u opvragen bij de directie van school. Wanneer u bent ingelogd, klikt u op het tabblad 'ouders'. Daarna kiest u voor 'informatie voor ouders' en kunt u de nieuwsbrief openen.
...lees meer »

 
 
Hoe laat is het?
Moeder, moeder, hoe laat is het? 1 kind loopt voorop, de anderen er achteraan. De groep vraagt: moe der moeder hoe laat is het? Het kind dat voorop loopt zegt: 1 uur of welke tijd ook maar. Als 12 uur wordt gezegd keert de voorste zich om en probeert iedereen te tikken.
...lees meer »

 
 
22-01-2016
Geslaagde M.I.-Etalage Avond
Afgelopen donderdagavond werd er op onze school weer een zogenoemde M.I.-Etelage Avond gehouden, waa rmee het onderwijs volgens het concept van de Meervoudige Intelligentie (M.I.). werd geëtaleerd. De leerlingen van alle groepen bezochten onze school om hun ouders, broertjes en zusjes of andere belangstellenden het gemaakte en geleerde werk van de M.I.-thema's te presenteren. Er werd in de verschillende groepen thematisch gewerkt voor een periode van 3 weken. Onder andere de onderwerpen 'De tijd' en 'Mijn lijf' kwamen aan de orden in de jongste groepen. Vanaf groep 5 werden de thema's 'Nederland Vakantieland' en 'Oriëntal Azië & Oceanië' behandeld en uitgewerkt. Basisschool de Wegwijzer voert het thematisch en adaptieve onderwijs van de Meervoudige Intelligenties uit volgens het concept en de richtlijnen van 'VierKeerWijzer' (Klassenadvies). Bijgesloten bij dit bericht treft een paar foto's ter impressie van deze gezellige en leerzame avond.
...lees meer »

 
 
18-01-2016
OPEN DAG De Wegwijzer
Op vrijdag 26 februari opent onze school haar deuren voor toekomstige ouders en belangstellenden. Va n 09.00 - 16.00 uur staat de koffie/thee voor u klaar. U bent van harte welkom!
...lees meer »

 
 
We zijn een Erkend Leerbedrijf
Sinds dit schooljaar is De Wegwijzer een officiële Opleidingsschool voor studenten van de Lerarenopl eiding. Dit betekent dat onze medewerkers hiervoor zijn toegerust als werkplekcoach. Maar naast de aanwezigheid van studenten van de Lerarenopleiding, bieden we ook MBO-studenten van de opleiding voor Onderwijsassistent en stageplaats. Sinds vandaag zijn we hiervoor officieel gecertificeerd als Erkend Leerbedrijf.
...lees meer »

 
 
15-01-2016
titel...sneeuw
Heerlijk met wit op zwart! Nu kan het!!!!

 
 
13-01-2016
Nieuwsbrief Missie Bonaire
Onze school heeft zich verbonden aan de familie v.d. Mark, die zich met Missie Bonaire inzetten in d e Christelijke verslavingszorg op Bonaire. Door middel van de nieuwsbrief willen we als school u als ouder of als belangstellende op de hoogte houden van hun werk en verblijf. Door op onderstaand document te klikken opent u de nieuwsbrief van Missie Bonaire. ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Voortaan kunt u de nieuwsbrief vinden op het beveiligd g ebied. Hiervoor dient u echter in te loggen op website. Een inlogcode kunt u opvragen bij de directie van school. Wanneer u bent ingelogd, klikt u op het tabblad 'ouders'. Daarna kiest u voor 'informatie voor ouders' en kunt u de nieuwsbrief openen.
...lees meer »

 
 
12-01-2016
Schoonmaak toppers
Vanavond zijn er vaders en moeders, hard aan het werk geweest om de school weer lekker schoon te mak en. Wat is het fijn dat we kunnen rekenen op de inzet van zoveel ouders! We kunnen woensdagmorgen allemaal genieten van een mooi fris schoolgebouw. Bedankt voor alle inzet.
...lees meer »

 
 
04-01-2016
Verslag schoolraadvergadering
De schoolraad/medezeggenschapsraad wenst u een gezegend en gezond 2016 toe. Op het oudergedeelte st aat weer een verslag van een schoolraadvergadering, zodat u weer op de hoogte bent van wat er besproken is. Op maandag 18 januari is onze eerste vergadering van dit nieuwe jaar.
...lees meer »

 
 
18-12-2015
Kerstviering
Saamenhorigheid, gezellig ontbijten, lichtjes, muziek, kerstverhaal, zingen, samen spelen, afscheid. Wij hebben elkaar Vrede van God toegezongen. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe.
...lees meer »

 
 
Kerstontbijt
Vanmorgen hebben we samen genoten van het kerstontbijt in de klas. Naast het ontbijten hebben we sam en gezongen en geluisterd naar het kerstverhaal. Een mooie afsluiting met elkaar van het jaar 2015. Allemaal een fijne vakantie en mooie dagen gewenst!
...lees meer »

 
 
17-12-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u onze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
Kerst: Feest van het Licht
Volgende week vieren we kerstfeest. Dan prijzen en danken we onze grote God voor zijn menswording en komst naar deze aarde. Om weer licht te brengen bij de mensheid en hen te redden die zich willen overgeven aan Gods genade. Dat betekent echt feest! Ook op onze basisschool staan we hier, deze week alvast, bij stil in viering en overdenkingen.
...lees meer »

 
 
16-12-2015
Kerstcrea morgen
Vanmorgen hebben we met z'n allen weer ontzettend genoten van de kerstcrea. We begonnen om half 9 ro nd de vuurkorven op het plein, met bidden en het zingen van mooie kerstliederen. De OC had alles met hulp van andere ouders goed uitgedacht en voorbereid. Het blijft toch bijzonder dat dit ieder jaar weer mogelijk is, dank voor alle hulp! De werkjes waren ook dit jaar weer erg leuk en uitdagend. De leerlingen van zowel de onder- als bovenbouw hebben prachtige kerststerren, kerststalletjes, kerstballen en kerstbomen gemaakt. De foto's spreken voor zich...
...lees meer »

 
 
10-12-2015
Woningen bekijken
Rijtjeshuizen, vrijstaande huizen, twee-onder-een kap huizen, een flat; tijdens de wandeling van van middag hebben we al deze soorten woningen bekeken. Na de wandeltocht hebben de leerlingen een werkblad gemaakt over verschillende soorten huizen. Een aantal foto's van de wandeling en van de M.I. opdrachten.
...lees meer »

 
 
05-12-2015
Krentenbol
Alle kleuters hebben meegedaan aan de kleurwedstrijd van bakkerij het Stoepje. Vanmorgen heb ik de k leurplaten ingeleverd bij onze bakker. Ik kreeg voor elk kind een krentenbol mee!! Top bakker!!
...lees meer »

 
 
04-12-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u de nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
Schoonmaakavond (5 januari 2016)
Op 5 januari staat er weer een schoonmaakavond ingepland op onze school. Deze avond betreft één van de twee jaarlijkse schoonmaakavonden op De Wegwijzer. De ouders van de school hebben in de afgelopen week een rooster voor beide avonden ontvangen. Mocht u via de website willen zien, wanneer u als ouder wordt verwacht, dan kunt u ons ouderportaal (onder het tabblad 'ouders') bezoeken. U dient dan wel te zijn ingelogd op onze website.
...lees meer »

 
 
Sinterklaas op school!
Wat een feest!! Sint kwam in een koets!! Met paarden! En pieten. Sint had voor ieder kind een goed w oordje en een pakje! En het kado had weer te maken met ons thema paarden! Geweldig! Alle moeders van de OC hartelijk dank voor de organisatie van dit prachtige feest!
...lees meer »

 
 
Sinterklaasfeest
Hier een foto impressie van een geslaagd Sinterklaasfeest van groep 5/6.

 
 
02-12-2015
Stokpaardje
We genieten enorm van het thema paarden. Met behulp van heel veel moeders hebben we allemaal een sto kpaard gemaakt! Geweldig leuk voor kinderen! Wat hebben ze genoten. Alle hulpvaardige naaimoeders hartelijk dank!
...lees meer »

 
 
25-11-2015
Afsluiting 'vervoer'
Het M.I. thema 'vervoer' hebben we nu afgerond, maar nog een paar mooie foto's van wat de leerlingen gemaakt en gedaan hebben! Vanaf volgende week starten we met het M.I. thema 'Wonen'.
...lees meer »

 
 
24-11-2015
Sinterklaas in de klas!
Ja hoor, daar is Sinterklaas op zijn paard! Andere kinderen zijn met de stal bezig! Wat een bedrij vigheid . Er zijn wel erg veel paarden.... Hoe kan dat?
...lees meer »

 
 
23-11-2015
Oudleerlingen op bezoek...
Vanmiddag zijn Laura en Irene op bezoek geweest in groep 7/8. Ze kwamen samen een presentatie geven over het leven in de brugklas. Er werd heel aandachtig geluisterd, maar er werden ook veel vragen gesteld. De leerlingen hebben een mooi kijkje gekregen in wat de middelbare school inhoud, door de ogen van brugklassers. We willen Irene en Laura bedanken voor een leuke presentatie.
...lees meer »

 
 
Verslag schoolraadvergadering
Het verslag van de schoolraadvergadering van 12 oktober 2015 is geplaatst. Deze kunnen jullie vinden bij het tabblad 'ouders' (achter het beveiligd gebied). Bij vragen/opmerkingen: laat het weten!
...lees meer »

 
 
16-11-2015
Naar de pony's en de paarden...
Hoera, het is droog! Omdat ons nieuwe thema over paarden gaat zijn we op bezoek gegaan bij de famili e van Loenen. We mochten de pony's borstelen en we mochten een ritje maken op hun rug. Wat was dat leuk zeg! We leren gelijk al veel woorden: een zadel, een hoofdstel, een bit, de teugels, het hooi en het stro. Bedankt voor het rijden er naar toe!
...lees meer »

 
 
13-11-2015
Ontdekmiddag
Vandaag zijn we met de kinderen van groep 7&8 naar de Ontdekmiddag van het Greijdanus geweest. Het w as een leuke middag. We hebben drie lessen van 20 minuten gevolgd: eerst een godsdienstles waarin we vragen hebben beantwoord waarop het antwoord te vinden was in de bijbel. Dat was soms nog een heel gezoek. Daarna kregen we engels waarbij we een quiz deden en een prijsje gewonnen kon worden. Tenslotte hebben we met wiskunde een tekening gemaakt in een raster m.b.v. opgegeven coördinaten. Ook dat was best lastig, maar het lukte de meeste kinderen een mooie olifant tevoorschijn te toveren. Toen we weer terug gingen werden we nog getrakteerd op een lekker puddingbroodje, gemaakt door leerlingen van het Greijdanus en kregen we een leuk kadootje mee. Kortom: een zeer geslaagde middag, mede dankzij de vaders en moeders die ons heen en weer wilden rijden! Dankjewel moeder van Tom, Rosalie, Jesse en Elise, Fleur en vader van Kjell! Foto's krijgt u via de mail.
...lees meer »

 
 
Beroepen van vroeger
Ons MI thema is nu beroepen van vroeger. We hebben ons verdiept in het beroep van boer zijn. Welke v erschillen er zijn tussen vroeger en nu. Ook hebben we toneelstukjes opgevoerd over de schoolklas van vroeger. We kwamen erachter dat de meester wel erg streng was, en, volgens de kinderen, de straffen die de kinderen kregen waren eigenlijk mishandelingen! Vandaag hebben we geprobeerd om een pot te kleien. Eerst een bodem maken, en daarna met ringen de pot opbouwen, en elke ring aan de andere vast vegen. De kinderen merkte dat het niet gemakkelijk was om te maken, en dat met doorzettingsvermogen het je toch kan lukken om een mooie pot kan maken.
...lees meer »

 
 
12-11-2015
Kaarten posten
Vandaag hebben we met z'n allen onze kaarten gepost voor de vluchtelingen die in ons land zijn gekom en, om ze welkom te heten.
...lees meer »

 
 
Kaarten voor vluchtelingen
Ook groep 7-8 is druk bezig geweest met het maken van mooie kaarten voor de vluchtelingen in Nederla nd. We hopen dat met onze vrolijke tekeningen en teksten, geschreven in het Engels, ze zich een beetje welkom voelen in ons land.
...lees meer »

 
 
Naar de brievenbus...
Vandaag hebben de leerlingen mooie kaarten gemaakt voor vluchtelingen. De kaarten zijn naar een AZC gestuurd om de vluchtelingen welkom te heten. We hebben de kaarten samen naar de brievenbus gebracht.
...lees meer »

 
 
M.i. Vervoer
Wat is openbaar vervoer? Hoe reisden de mensen vroeger? Met welke vervoermiddelen vervoeren mensen s pullen? Zo een paar vragen waar de leerlingen uit groep 3/4 antwoord op kunnen geven! Vandaag zijn we verder gegaan met het maken van een voertuig ambulances, brandweerauto's, vrachtwagens, bussen.. allerlei vervoermiddelen worden gemaakt!
...lees meer »

 
 
10-11-2015
Nieuwsbrief Missie Bonaire
Er is weer een nieuwsbrief van Missie Bonaire verschenen. Om u doorgaand te blijven informeren over het 'goede doel', waaraan wij ons als school hebben verbonden, treft u bijgesloten bij dit bericht deze nieuwsbrief. ...lees meer »

 
 
09-11-2015
Edukans Schoenmaatjes
Aan alle ouders van De Wegwijzer, Twee weken geleden hebt u een brief gekregen over de actie van Edukans: Schoenmaatjes. De kinderen hebben hiervoor een folder meegekregen naar huis. Graag brengen wij deze actie nogmaals onder uw aandacht. Het is mooi dat wij mogen en kunnen delen en daarmee van betekenis kunnen zijn voor onze naasten. Op onderstaande site kunt u filmpjes downloaden en met uw kind bekijken hoe blij de kinderen zijn met een schoenendoos: http://schoenmaatjes.edukans.nl/uitdeellanden/schoenmaatjes-ghana/ Laat u inspireren en vul een mooie doos! Namens het team, Frederieke Rommelaar
...lees meer »

 
 
08-11-2015
Mindmap Meervoudige Intelligentie
Deze Mindmap illustreert op leuke wijze het gedachtengoed achter Meervoudige Intelligentie. Het onde rwijsconcept 'van de toekomst', van waaruit ook onze school haar onderwijs vormgeeft. Tijdens de wereldoriënterende vakken spreken wij onze leerlingen aan op hun eigen en verschillende knappe kant. Daarnaast heeft het elkaar versterken vanuit je talent hierin ook een nadrukkelijke plek. Het bijgevoegde model laat Meervoudige Intelligentie zien volgens VierKeerWijzer.
...lees meer »

 
 
05-11-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op bijgesloten document te klikken, opent u onze ni euwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
Kunst voor Toppers
De toppers van groep 5 en 6 hebben kunst gemaakt. Eerst hebben we ons verwonderd over de vele soorte n bomen die er zijn met hun eigen vorm, kleur, bladeren, bloesems en vruchten. Daarna hebben we bomen gezien, gemaakt door kunstenaars. Kleurrijk, mooi, lelijk of grappig. Met verschillende materialen zijn wij toen zelf aan het werk gegaan. 15 leerlingen, 15 verschillende bomen, 15 kunstwerken, 15 kunstenaars. Prachtig! Topkunst! ...lees meer »

 
 
Spinnenweb
Met z'n allen hebben we een spinnenweb gemaakt vandaag met een bol wol. Je gooit de bol naar een kin d aan de overkant, maar zelf moet je de draad ook blijven vasthouden. Moeilijk, maar het is 2 keer gelukt. De spin mocht er even in om te proberen of het web wel sterk genoeg was... Ja hoor!
...lees meer »

 
 
Hoera de boeken zijn binnen!
Leuk Kinderboekenweek. Wij mochten voor onze groep een paar boeken uitzoeken. We hebben 8 boeken gek ozen!!
...lees meer »

 
 
04-11-2015
Dankdag
Waar kun je God voor danken? We hoorden het verhaal van Jakob. Hij moest vluchten voor zijn broer. T oen hij helemaal alleen was droomde hij van een ladder met engelen. Bovenaan was God. Hij zei: ik ben bij je, Ik zal voor je zorgen. Later kon Jakob de Heere danken. Hij deed wat hij had beloofd. Wij danken God elke dag. Zelfs voor de spinnen die de muggen en vliegen opeten.
...lees meer »

 
 
31-10-2015
Naar de bibliotheek
Vrijdagmorgen heeft groep 3/4 een bezoek gebracht aan de bibliotheek. De mevrouw van de bibliotheek heeft voorgelezen uit het boek 'Kobe maakt een museum'. Vervolgens hebben wij net zoals Kobe allerlei voorwerpen en boeken verzameld door de bibliotheek heen. Zo konden we ook direct zien waar de boeken voor groep 3/4 lagen. We hadden ook nog even tijd om zelf te lezen uit verschillende boeken. De kinderen hebben een folder meegekregen met meer informatie over een lidmaatschap van de bibliotheek. Het was een leuke en interessante ochtend! Bedankt ouders, voor het rijden of regelen van het vervoer!
...lees meer »

 
 
29-10-2015
Veilig Verkeer Nederland
Vandaag hebben groep 4/5/6 in de praktijk geoefend met een aantal voorrangsregels, rechts heeft voor rang,rechtdoor op dezelfde weg gaat voor. Ze hebben geleerd wat een voorrangskruising is,en aan welke borden en tekens op de weg, je dat kan zien. Ze mochten in een vrachtauto zitten, om te ervaren waar de dode hoek zit. Als fietser moet je zorgen dat de chauffeur je goed kan zien, en dat je oogcontact maakt met de chauffeur. Het was een leerzame en leuke middag.
...lees meer »

 
 
17-10-2015
Kinderboekenweek
Wij hebben het thema van de Kinderboekenweek "Raar maar waar" gekoppeld aan ons MI thema"Schrift doo r de tijd heen". Dat leverde leuke proefjes op. Hoe maak je geheimschrift. Lukt het om een prop papier droog uit water te halen. Hoe vaak kan je een krant dubbelvouwen? Ook hebben we kunst met geschreven taal gemaakt,met als onderwerp: bomen. Al het werk stond met elkaar in verbinding. Het was heerlijk om te zien met hoeveel plezier de kinderen aan dit thema hebben gewerkt. We wensen u een goede vakantie toe.
...lees meer »

 
 
16-10-2015
Afsluiting Kinderboekenweek op de Wegwijzer
In de afgelopen weken hebben de leerlingen van De Wegwijzer gewerkt, geleerd en vooral veel gelezen over het thema van de Kinderboekenweek. Het thema ‘…Raar maar waar…’ ging over natuur, wetenschap en techniek en de leerlingen hebben op allerlei manieren kennis gemaakt met het doen van proefjes, het berekenen van de zwaartekracht of gewoon door lekker te lezen over verstrooide professors. Op vrijdag 16 oktober om 11.00 uur is het Kinderboekenthema, samen met alle gebruikers van multifunctioneel centrum De Zuidwester feestelijk afgesloten. Deze feestelijke activiteit werd ingeleid met een zogenaamde ‘lijf-licht-show’. In een pikdonkere grote zaal in De Zuidwester werden de leerlingen verrast met lichtgevende dansende armen en benen op het podium. Aansluitend werd door alle kinderen op volle borst meegezongen met het Kinderboekenlied. Door het hele gebouw heen waren er een aantal activiteiten georganiseerd en kon jong en oud kennismaken met de wetenschap en techniek. In de klaslokalen kon het gemaakte werk van de leerlingen worden bewonderd. Rode draad in het hele gebouw was de 2e hands Kinderboekenmarkt, waarbij de leerlingen hun meegebrachte boeken in de klassenkraam konden verkopen. Ook boekhandel Goedhart was vertegenwoordigd met een stand met leuke kinderboeken. Naast de beide basisscholen, waren ook de peuterspeelzaal en kinderopvang van vertegenwoordigd met een mooie boekenkraam. Voor de ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden werd er koffie of thee met een lekkernij geserveerd in wijkcentrum de Korf. Ter illustratie treft u een aantal foto's bij dit bericht.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op bijgesloten document te klikken, opent u onze ni euwsbrief. We wensen u veel veelplezier! ...lees meer »

 
 
12-10-2015
Opening kinderboekenweek!
Vanmorgen hebben we met een spectaculaire proef de Kinderboekenweek geopend! De professoren en labor anten van groep 7/8 hebben een mooie colafontein laten zien! De Kinderboekenweek kan beginnen...
...lees meer »

 
 
09-10-2015
Edje Eipetje
Vandaag het prentenboek voorgelezen van de chr. kinderboekenweek. Op www.buddybooks.nl kun je een f ilmpje zien van het liedje van Edje Eipetje.
...lees meer »

 
 
06-10-2015
Gekleurde bloemen
Bloemen hebben water nodig om te kunnen groeien. Daarom zet je bloemen in een vaas met water. Maar h oe komt dat water dan bij de bloemen? Dit hebben wij onderzocht. De reageerbuisjes hebben we gevuld met water en in ieder potje een andere kleur ecoline erbij. Het resultaat van de proef was dat we prachtig gekleurde bloemen kregen. Je kon precies zien waar het gekleurde water naar toe ging. Maar wat gebeurde er nu eigenlijk? De bloem drinkt het gekleurde water. Dit water gaat door verschillende kanalen omhoog naar de bloem. Als het water in de bloem verdampt, dan blijft de kleurstof achter en wordt de bloem gekleurd.
...lees meer »

 
 
05-10-2015
Informatiebrief Kinderboekenweek De Wegwijzer
Op vrijdag 16 oktober wordt de Kinderboekenweek met alle gebruikers van MFC De Zuidwester feestelijk afgesloten. Hiervoor is jong en oud van harte welkom! Bijgesloten bij dit bericht treft u een informatiebrief over de invulling en het afsluitende feest van de Kinderboekenweek op onze school. Deze brief is bestemd voor de ouders van onze leerlingen. ...lees meer »

 
 
Dag van de Leerkracht
Vandaag was het de dag van de leerkracht. Ook op onze school is daaraan niet stilzwijgend voorbij ge gaan. Alle medewerkers troffen een kleine attentie als dank en waardering voor hun dagelijkse inzet. Tijdens de middagpauze werd het team verrast met een overheerlijke lunch, samengesteld door de ouders van de schoolraad. De broodjes en soep hebben heerlijk gesmaakt. Bedankt aan de ouders voor deze lekkere verassing.
...lees meer »

 
 
02-10-2015
Kunst voor toppers: hoe komen we aan de overkant?
Vanmorgen een les van kunst voor toppers. We hadden een plaat van 2 kinderen die bij de rivier staan en de brug is stuk. De vraag is: hoe komen we nu aan de overkant?? De twee uitgangspunten zijn: nieuwsgierigheid en samenwerking. In een powerpoint hebben we verschillende bruggen bekeken. Daarna aan de slag met blokjes, LEGO, duplo, knex, nopper en kapla. Mooi om te zien hoe de kinderen aan het werk gaan, overleggen, proberen en maken. Het zijn mooie bruggen geworden! Daarna de foto van het werkstuk op het Digibord bekeken en mochten de kinderen hun eigen werk uitleggen en vertellen wat goed en/of fout ging. Al met al we zijn toppers!!
...lees meer »

 
 
01-10-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door op bijgesloten document te klikken, opent u onze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
De proefjesman!
De proefjesman is vanmiddag weer langs geweest, om een bijzonder proefje te laten zien! Hij heeft on s laten zien dat water stijgt in een glas water, wanneer de kaars erin dooft! Daarnaast zijn we veel aan het leren en ontdekken over water. De leerlingen maken een riolering, waterzuivering en testen hun eigen gemaakte bellenblaas uit!
...lees meer »

 
 
30-09-2015
Verslagen schoolraadvergadering
Op 31 augustus heeft de schoolraad haar 1e vergadering van het seizoen gehouden. Hiervan is een vers lag geplaatst op de website. Ook het verslag van de vergadering in juni is nog geplaatst. Deze kunnen jullie vinden bij het tabblad 'ouders' (achter het beveiligd gebied). Als er vragen zijn voor de schoolraad, stel ze gerust! Jolien Zweers, Diane van Hemmen, Rick Winters, Marco Emmens en Inge Hordijk zitten namens de ouders in de schoolraad.
...lees meer »

 
 
29-09-2015
Zingen
Wat hebben wij als buren van elkaar, groep 3/4 en groep 5/6, gezellig samen gezongen. Onder begeleid ing van John met zijn gitaar zongen we voor God. Liedjes zoals 'Wat betekent groen, God maakte heel de aarde' en 'Dit is de dag'. Ontroerend en zo mooi! Dit gaan we vast vaker doen!
...lees meer »

 
 
Zingen
Wat hebben wij als buren van elkaar, groep 3/4 en groep 5/6, gezellig samen gezongen. Onder begeleid ing van John met zijn gitaar zongen we voor God. Liedjes zoals 'Wat betekent groen, God maakte heel de aarde' en 'Dit is de dag'. Ontroerend en zo mooi! Dit gaan we vast vaker doen!
...lees meer »

 
 
28-09-2015
Afsluiting Kinderboekenthema
De Kinderboekenmaand is nog maar net begonnen en nu wordt er al een uitnodiging op onze website gepl aatst voor de afsluiting op 16 oktober. Toch willen we u graag alvast informeren over deze feestelijke afsluiting. Samen met alle gebruikers van ons gebouw (MFC De Zuidwester) sluiten we het thema van de kinderboekenmaand/-week af met een gezellige kinderboekenmarkt. Daarnaast is voor alle bezoekers de gelegenheid om het gemaakte en geleerde werk van de kinderen te bekijken. Bijgesloten treft u de uitnodiging met daarop de aanvangstijden en aanvullende informatie. We ontmoeten u graag op 16 oktober! ...lees meer »

 
 
Workshop Stift
Vamorgen kregen we bezoek van Lydia Kramer, een illustrator die uitsluitend met stift werkt. Na een korte introductie werden de kinderen meteen aan het werk gezet. De opdracht die ze kregen van Lydia, was het zo precies mogelijk natekenen van een huis. Iedere leerling kreeg dezelfde afbeelding en moest met één zwarte marker aan het werk. Alle kinderen gingen enthousiast aan de slag. Soms was het best lastig om alles in één keer goed op papier te krijgen. Na een uur zwoegen was het tijd om de met de huizen een stad te maken. Zoals te zien is op de foto's, is dit erg goed gelukt. Het was een leuke en vooral ook leerzame workshop!
...lees meer »

 
 
"De oude aarde"
Eerst met de auto, dan nog een stuk lopen langs het water met veel bruggetjes.... We zijn op weg naa r het stenenmuseum. We hebben in een prentenboek: "Kobe maakt een museum" gehoord over een museum en nu gaan we het zelf zien! Als we bij de kassa komen moeten we betalen! De mevrouw die de kaartjes verkoopt vertelt dat er in het museum ook krokodillen wonen en dat we niet op de rand mogen klimmen! Wauw.. Wat zijn er veel stenen en fossielen in allerlei kleuren! Maar de krokodillen vinden we het allerleukst! we kunnen goed zien hoe mooi de stenen zijn neer gelegd in een kast achter glas op netjes op een tafel. We gaan in onze klas ook maar een museum maken. We weten nu hoe het moet. We bedanken de moeders die gereden hebben en mee zijn geweest!
...lees meer »

 
 
Voorbereidend schrijven
Er liggen allemaal touwen op het plein. Niet recht maar kronkelig als lange slangen. Met krijt gaan we lijnen maken langs het touw en ook aan de andere kant. We maken er een slang van met een zigzaglijn op z'n rug. Als u morgen op het plein komt zijn ze vast nog wel te zien!
...lees meer »

 
 
23-09-2015
Verzamelen!!
Vol enthousiasme aan de slag!

 
 
22-09-2015
Proefje
Prachtig! Water, schuim, een bubbelmat, en proberen maar!!

 
 
Doppen, verzamelen, knopen, sorteren, stenen, blotevoetenpad, magneten
Het Kinderboekenweek thema is 'raar maar waar' en 'weetje' . Dus proefjes doen, ontdekken, verzamele n, enz. Vanmorgen begonnen met het proefje bubbels en schuim. Het prentenboek 'Kobe maakt een museum' staat bij ons centraal. Vanmiddag waren we al heerlijk aan het ontdekken, sorteren en voelen!! Maandag gaan we naar het stenenmuseum in Giethoorn. En ja als je de knopenbak laat vallen is de sorteeropdracht een feit!!
...lees meer »

 
 
18-09-2015
Spullen inzamelingsactie naar Drachten
Na een kleine week, hebben we samen flink wat kunnen inzamelen voor de bootvluchtelingen. Bijzonder wat in zo'n korte tijd nog verzameld kan worden. We hadden twee kofferbakken vol met dekens, slaapzakken, matjes en buggy's. Er mochten vanmorgen 4 leerlingen mee om alles weg te brengen naar Drachten. Daar werden ze opgewacht door een meneer van Dorcas Hulp Nederland. Deze gaf een hele rondleiding en liet zien waar en hoe ze alles verzamelden. De kinderen waren zichtbaar onder de indruk. Aankomende dinsdag vertrekt een vrachtwagen, die langs alle depots in Nederland gaat om de spullen vervolgens naar Griekenland te brengen. Enthousiast kwamen de leerlingen weer terug op school en konden ze hun verhaal in de klas doen. We zijn blij en dankbaar dat wij samen als school iets kleins kunnen betekenen voor onze naasten.
...lees meer »

 
 
17-09-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van De Wegwijzer voor u klaar. Door op het bijgesloten document te kli kken, opent u de nieuwsbrief van onze school. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
15-09-2015
Inzamelingsactie Vluchtelingen in Europa
De beelden van de ontstane vluchtelingenstroom in Europa komen via allerlei media bij ons binnen. De voornamelijk Syrische vluchtelingen, die huis en haard verlaten en op de vlucht slaan voor de oorlog en terreur in hun eigen land, zoeken een veilig heen in Europa. Ook op onze school dringen deze beelden binnen. Het gesprek in de klas gaat dan ook vaak over dit onderwerp. Nu zijn we een school waar we iedere dag in de voetsporen van onze Heiland, Jezus Christus, willen wandelen. Dit betekent dat we onze ogen niet kunnen en willen sluiten voor deze vaak onmenselijke toestanden in ons werelddeel of in ons eigen land. We willen onze naaste - want dat zijn ook deze ontheemden - tegemoettreden door hen te helpen. Ook willen we hiermee richting en met de leerlingen betekenis geven aan wat het wandelen in Jezus voetsporen voor ons iedere dag inhoud. Daarom is er deze week een inzamelingsactie op touw gezet. Twee betrokken ouders op onze school coördineren een inzameling van dekens, slaapzakken, buggy's en zelfs tentjes. Tot aanstaande donderdag kunnen de spullen worden ingeleverd. Vrijdag 18 september worden de ingezamelde spullen samen met een aantal leerlingen naar een inleverpunt in Drachten gebracht. Ter info is er een informatiebrief bij dit bericht geplaatst. Hier kunt u lezen wat de actie precies inhoud en aan welke stichting wij als school bijdragen. We hopen en rekenen op een mooie opbrengst! ...lees meer »

 
 
Haren verven
Vanmorgen konden we zien hoe de haren van Thirza's mama werden geverfd. De kapster deed verf op elke haar, daarna moest het intrekken en moesten we wachten... Spoelen maar onder de koude (brrrrrrr) kraan en lekker warm drogen.......wat mooi bruin!
...lees meer »

 
 
11-09-2015
De dierentuin
De afgelopen weken hebben we gewerkt over de dierentuin! Er is volop gespeeld, gebouwd, getekend, ge schreven en geleerd over dieren in de dierentuin. Volgende week sluiten we het M.I. thema af en dan starten we met het thema 'Water'!
...lees meer »

 
 
09-09-2015
Houd je mond gezond!!
Dinsdagmiddag is de tandartsassistente van praktijk Muller uit Zwartsluis bij ons in de groepen gewe est. In elke groep een gesprek en voorlichting over je tanden en kiezen en een gezonde mond! Leuke voorbeelden en proefjes! Oogvormige elk kind een nieuwe tandenborstel en tandpasta.
...lees meer »

 
 
De tandarts
Jibbe wil naar de tandarts. Ons voorleesboek is grappig. Jibbe wil zo graag kiespijn hebben, omdat h ij dan naar de tandarts mag. De meeste kinderen in groep 5 en 6 gaan liever niet naar de tandarts. Gistermiddag kwam de tandartsassistente bij ons in de klas. Ze vertelde ons dat goed tanden poetsen en niet vaker dan zeven keer per dag iets eten kan helpen om later geen kunstgebit te hoeven dragen. Bedankt tandartsassistente voor de duidelijke en leuke 'spreekbeurt', zoals één van de kinderen het noemde. Alle kinderen kregen van haar een mooie nieuwe tandenborstel en een tube tandpasta cadeau. Zat Jibbe ook maar op De Wegwijzer. Marleen Douma en Jellie van der Velde
...lees meer »

 
 
08-09-2015
Nieuwsbrief Missie Bonaire
Onze basisschool heeft zich verbonden aan Missie Bonaire. Door middel van verschillende acties en sp onsoractiviteiten willen we ieder jaar geld binnenhalen voor de familie v.d. Mark, die zich op Bonaire inzet in de opvang van verslaafden en armen. Door middel van een nieuwsbrief worden de ouders en leerlingen een aantal keer per jaar op de hoogte gehouden van de gang van zaken rondom Missie Bonaire. Door op onderstaand document te klikken, opent u de laatste nieuwsbrief. ...lees meer »

 
 
07-09-2015
Opgave activiteiten schooljaar!
De vakantie ligt al weer een paar weken achter ons, dus zijn wij als oudercommissie ook weer van sta rt gegaan. Door het jaar heen zijn er een vast aantal activiteiten die door de o.c. worden georganiseerd of ondersteund. Dit kunnen wij niet alleen, dus willen wij ook dit schooljaar weer een beroep doen op u als ouders. In het halletje bij de personeelskamer hangen twee lijsten waar u zich kunt opgeven voor een of meerdere activiteiten. Wanneer u zich opgeeft, bent u mede verantwoordelijk voor de organisatie en het voorbereiden en klaarzetten van die activiteit. Wanneer wij voor de dag zelf nog ouders nodig hebben, om bijvoorbeeld een groepje te begeleiden, dan komt daar een aparte oproep voor. Ook zal er regelmatig een oproep komen voor materialen of voor ouders die iets willen bakken. Dan nog even dit. Aan het einde van dit schooljaar treedt een lid van de oudercommissie af. Aan het eind van volgend schooljaar treden er drie o.c. leden af. Daarom zijn wij voor dit jaar al op zoek naar twee nieuwe leden. Zij kunnen dan alvast met de ervaren leden meedraaien. Dus lijkt het u leuk of wilt u eerst meer weten? Laat het dan aan ons weten. Bedenk wel, zonder een goed bemande oudercommissie kunnen wij niet al die leuke activiteiten voor de kinderen organiseren. Zonder o.c. geen kerst crea, koningsspelen enz. Wij hopen op een goed en gezellig schooljaar! Hartelijk groeten van de oudercommissie
...lees meer »

 
 
05-09-2015
Een TOP kamp!
Wat hebben we met de leerlingen van groep 7/8 genoten van het kamp in Uffelte. Woensdagmorgen vertr okken de leerlingen op de fiets en kwamen droog aan op de kampeerboerderij. Het weer zat gelukkig mee en zo konden de leerlingen lekker spelen in de nieuw aangelegde speeltuin en voetballen met de 2 vaders Dirk en Marco, die als extra begeleiders mee waren. De twee excursies waren een goede toevoeging op het kamp. Het zeemuseum Miramar was leuk en leerzaam. Het bezoek aan kamp Westerbork was indrukwekkend, zeker omdat het inleidende verhaal ging over een man uit Steenwijk in de tweede wereldoorlog. Weer terug op de boerderij konden de leerlingen relaxen of zich voorbereiden op de bonte avond. De avond werd gepresenteerd door Jenneke en Jeroen die 17 stukjes aan elkaar kletsten. De bonte avond werd afgesloten met een disco die door ging tot de late uurtjes :) De volgende morgen was het tijd om op te ruimen en in te pakken. Vier moeders kwamen de hele boerderij schoonmaken en toen was het tijd om met de regenpakken aan, op de fiets te stappen.  Om 12 uur kwamen de leerlingen vermoeid en natgeregend terug op school, waar hun ouders hen al stonden op te wachten. We zijn dankbaar dat er geen ongelukken zijn gebeurd en iedereen veilig mocht terug keren op school. Moe maar voldaan, kijken we terug op een heel positief en gezellig kamp. Nu is het tijd om bij te komen en weer op te laden... Frederieke & Sharon  Ps. De foto's volgen nog! 
...lees meer »

 
 
04-09-2015
Verantwoordelijkheid
Verantwoordelijkheid kun je al vroeg leren. In groep 2 krijgen alle kinderen "iets" waar je verantwo ordelijk voor bent! De een zorgt er voor de de huishoek netjes is aan het einde van de dag, iemand zorgt voor de zandtafel en veegt, een kind zorgt voor nette postvakjes enz. Gisteren hebben we de taken verdeeld en over verantwoordelijkheid gesproken. Groep 1 heeft goed meegeluisterd! Vanmorgen na het spelen vroeg Sem aan mij " wie is er allergisch voor de huishoek"? Ik vroeg : je bedoeld verantwoordelijk ? Hij knikte!!!
...lees meer »

 
 
Lijf Lichaam Tanden enz
Deze week hebben we het thema verder uitgewerkt. Ook hebben we nu een poetshoek. Komende dinsdag k omt een tandartsassistente bij ons in de klas. Zij gaat ons iets vertellen over ons gebit en het poetsen. De ass. is van tandartspraktijk Muller uit Zwartsluis. Zij komt 's middags in elke groep een half uur.
...lees meer »

 
 
03-09-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op bijgevoegd document te klikken, opent u de nieuw sbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
25-08-2015
Aan het werk....
Het thema is"mijn lijf" en we leren de lichaamsdelen. We verven ons gezicht en maken een mond met ta nden en kiezen er in. We trekken ons lijf om en kleuren het in. We spelen met playmobil van de tandarts en met dokter Bibber. Vandaag leerden we een opzegversje: Naar bed, naar bed, zei Duimelot Eerst nog wat eten zei Likkepot, Waar zal ik het halen, vroeg Lange Jan, Uit oma's kastje, zei Ringeling, Dat zal ik verklappen, zei het Kleine Ding
...lees meer »

 
 
20-08-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken opent u de nieuw sbrief. We wensen u weer veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
18-08-2015
Lijst met liederen en gezangen
Voor het komende schooljaar staat er weer een lijst met liederen en gezangen voor u klaar. Iedere we ek wordt er in alle groepen een lied aangeleerd dat gekoppeld is aan de bijbelvertellingen, een bijzonder thema of de christelijke feestdagen. Deze liedlijst is ook de vinden onder het tabblad 'de school' ...lees meer »

 
 
Informatieavond (nieuwe) kleuterouders
Op dinsdag 25 augustus wordt er op basisschool De Wegwijzer een informatieavond gehouden voor (nieuw e) kleuterouders. Tijdens deze avond zijn huidige en aanstaande kleuterouders van harte welkom en nemen de leerkrachten van groep 1 en 2 u mee door het jaar heen. Op deze avond is er voor aanstaande kleuterouders of andere belangstellenden ook alle gelegenheid om andere ouders te ontmoeten die al aan onze school zijn verbonden. Daarnaast is de directie aanwezig om alles over de school te vertellen. De informatieavond start om 19.45 uur. Bijgesloten bij dit bericht treft u een flyer met extra informatie. We ontmoeten u graag op dinsdag 25 augustus! ...lees meer »

 
 
11-08-2015
(extra) Nieuwsbrief De Wegwijzer
Aanstaande maandag opent ook onze school weer haar deuren voor de leerlingen en ouders. Na een perio de van uitrusten en genieten, mogen we weer met nieuwe energie starten met het nieuwe cursusjaar. We willen het nieuwe schooljaar graag met de leerlingen en ouders, maar ook samen met onze Schepper starten. Voor de jaaropening bent u vanaf 08.25 uur van harte uitgenodigd! Daarnaast zijn er enkele praktische zaken rondom de start van het schooljaar waarover we u willen informeren. Daarom treft u bijgesloten bij dit bericht een (extra) nieuwsbrief. We wensen iedereen nog fijne laatste vakantiedagen en we hopen u weer te ontmoeten op maandag 17 augustus. ...lees meer »

 
 
Nog 5 nachtjes wachten... En dan gaan we weer van start!
De laatste dagen van die eindeloze zomervakantie zijn weer aangebroken. Nog even genieten van het bu itenspelen, nog even vrij zijn en lekker je eigen dingen doen. Heerlijk met dit mooie weer. Maar zoals aan alles, komt ook aan de 'grote' vakantie een eind. De afgelopen dagen zijn de leerkrachten al druk in de weer geweest met de voorbereidingen. De boeken en schriftjes liggen klaar, de naambordjes voor de zitplekken zijn neergezet en de opening van het komende schooljaar is voorbereid. Wij zijn er klaar voor en we hebben er zin in! Het is nog vijf nachtjes slapen voordat weer het gegons van kinderen in de school klinkt en er weer de bedrijvigheid in de klaslokalen is. De bloemenperken langs de oprijlaan zijn weer mooi gesierd door onze grote Schepper. Ze staan weer in vol ornaat. Als een rode loper te wachten op de kinderen die aanstaande maandag aan komen rennen. Maar eerst... nog vijf nachtjes slapen!
...lees meer »

 
 
04-07-2015
Zomervakantie!
Vandaag begint de zomervakantie! Na een jaar van hard werken door leerlingen en leerkrachten is er n u een periode van rust en genieten aangebroken. We willen de ouders en anderen die betrokken zijn geweest bij onze school van harte bedanken voor hun constructieve bijdrage in het afgelopen schooljaar. We zijn dankbaar dat we samen hebben kunnen bouwen aan De Wegwijzer. We wensen iedereen een fijne, zonnige, maar bovenal gezegende zomervakantie toe. We hopen u weer te ontmoeten op maandag 17 augustus.
...lees meer »

 
 
03-07-2015
Vakantie
De laatste keer met z'n allen in de klas! We hebben een gezellige ochtend gehad,de dubbeltjesmarkt en waterballet. Een goede afsluiting van het schooljaar! Fijne vakantie!
...lees meer »

 
 
Het is heel gezellig op de Dubbeltjesmarkt!
Vanochtend werd de jaarlijkse Dubbeltjesmarkt weer gehouden op onze school. Deze markt is een goed, maar vooral leuk gebruik, dat ieder jaar tijdens de laatste schooldag wordt gehouden. Omdat er tropische temperaturen worden gemeten, heeft de Dubbeltjesmarkt een iets ander karakter en is de lengte van de markt ingekort.
...lees meer »

 
 
Waterspektakel De Wegwijzer
Vandaag wordt de laatste schooldag op de Wegwijzer 'gevierd'. Vanaf vandaag mogen de kinderen geniet en van 6 hele weken welverdiende vakantie. Aansluitend op de (ingekorte) Dubbeltjesmarkt, werd er een Waterspectakel gehouden op het schoolplein. De kinderen genieten zienderoog van de frisse verkoeling tijdens de tropische temperaturen.
...lees meer »

 
 
02-07-2015
Afscheid & Musical groep 8
Op woensdag 1 juli nam groep 8 officieel afscheid van het basisonderwijs. De leerlingen van de vertr ekkende groep werden op de afscheidsavond in het zonnetje gezet. Afscheid nemen doe je met een traan en een lach. We mogen dankbaar en blij zijn met daar waar deze leerlingen na 8 jaar basisonderwijs zijn gekomen. Klaar om de sprong naar het voortgezet onderwijs te maken. Ook gaan we deze kinderen missen. We hebben in 8 jaar tijd een band opgebouwd en deze kinderen zien worden wie ze nu zijn. Tijdens de afscheidsavond schitterden de groep 8-leerlingen al op het toneel tijdens de musical. Op woensdagochtend werd de musical getoond aan alle leerlingen van de Wegwijzer en andere belangstellenden. Op de bijgevoegde foto ziet u de 'cast van groep 8'.
...lees meer »

 
 
30-06-2015
Dubbeltjesmarkt & Waterfestijn
Aanstaande vrijdagochtend wordt het schooljaar afgesloten met een dubbeltjesmarkt. Omdat er tropisch e temperaturen aanstaande zijn, wordt deze activiteit samengevoegd met een waterfestijn. Op deze manier willen het schooljaar graag 'spetterend' afsluiten met de kinderen. Bijgesloten treft u een flyer met daarop de nodige informatie over het programma, maar ook een verzoek aan ouders om ons te voorzien in zwembadjes, tuinslangen, e.d. Alvast bedankt voor uw medewerking! ...lees meer »

 
 
27-06-2015
Slaap/afscheidsfeestje....
Om 18.00 uur kwamen de kinderen met hun slaapzak en luchtbedden de school binnen. De slaapzaal werd ingericht en van de ouders werd afscheid genomen. Samen hebben we heerlijk gesmuld van de pannenkoeken gebakken door de ouders van: Lieve, Aron, Julia, Silke. Ze waren heerlijk, hartelijk bedankt! Tijd om even buiten te spelen en een ijsje te eten als toetje. Hierna werden de juffen verwend met hele mooie, persoonlijke, lieve cadeautjes. Ouders en kinderen bedankt, wij zijn er heel blij mee. Nadat de cadeautjes waren uitgepakt, kon de film worden gestart. Wat hebben we gelachen en genoten van alle lekkere dingen tijdens het kijken van de film. Om 22.15 uur was het tijd om de slaapzaal op te zoeken. Na het tandenpoetsen en voorlezen, mocht er nog even met de zaklampen worden geschenen. Vanaf 23.00 uur moesten de kinderen stil zijn en konden we 'genieten' van het bruiloftsfeest van de buren. Om 00.00 uur sliep de laatste leerling en konden de juffen ook gaan slapen. Sommige kinderen waren om 06.00 uur al wakker maar dankzij de Donald Duck, bleef het tot 07.30 uur rustig voor de (uit)slapers. Nadat iedereen was aangekleed en had opgeruimd konden we gaan ontbijten met bolletjes en........ pannenkoeken ;) Daarna konden we nog even buiten spelen totdat de kinderen één voor één werden opgehaald. Wij kijken moe maar voldaan terug op geslaagd feest. Het was fijn om op deze manier samen met groep 3/4 onze samenwerking als duo's af te sluiten.
...lees meer »

 
 
26-06-2015
Indianenfeest
Ugh, Ugh, wat een prachtig feest was het vanmorgen met de spelletjes, de modeshow en de indianendans . We hebben genoten. Lekkere fruitspiezen en een mooi vangnet. Wat een leuke, mooie cadeaus hebben we gekregen. Bedankt. Het was een leuke afsluiting van het indianenthema.
...lees meer »

 
 
25-06-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Het betreft de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. D oor op onderstaand document te klikken, opent u de nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
22-06-2015
Groep 2 met de i-pad!
Vanmiddag mochten de kinderen van groep2 voor het eerst een spelletje op de i-pad doen. De meeste ki nderen zijn al vaker op de i-pad geweest. Het gaat er om dat ze handigheid krijgen in het gebruik. Maar het ging zo goed! De kinderen van groep 8 waren er bij om te helpen.
...lees meer »

 
 
19-06-2015
Wat een getuigenis!
Vanmorgen een gesprek met groep 1 en 2 over zending en evangelisatie. (Deze week laatste hoofdstuk v an Levend Water met een verhaal over Petrus en Johannes, en een verhaal over Paulus en Silas) Vanmorgen vroeg ik waarom we aan andere mensen moeten vertellen over de Here Jezus. Waarop Mariette antwoorde: Nou... anders.... op de jongste dag... nou... dan ben je er niet bij op het feest!!
...lees meer »

 
 
18-06-2015
Een echte indiaan!
Vandaag kwam er een echte indiaan in de klas. Hij vertelde over zijn leven als indiaan. Over zijn ti pi, de bizonjacht, de pijl en boog en nog veel meer! Wij luisterden ademloos!! Hartelijk dank vader van Yael!!
...lees meer »

 
 
Hiep hiep hoera
Vorige week ontving juf Marleen Douma haar diploma als rekencoordinator, en deze week ontving juf Je llie van der Velde haar diploma als taalcoordinator! De school is super trots en blij!! Natuurlijk hoort daar een bloemetje bij.
...lees meer »

 
 
15-06-2015
Sportdag
Vanmiddag heeft groep 7/8 een fanatieke en zonnige sportmiddag gehad! Verschillende activiteiten sto nden op het programma: zaklopen, fietsbandwerpen, tjoekbal, luchtkussenrun en nog veel meer. Er waren ook nog een aantal ouders om ons aan te moedigen!
...lees meer »

 
 
10-06-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u de nieu wsbrief. Veel leesplezier gewenst. ...lees meer »

 
 
09-06-2015
High tea
Terwijl de jongens druk aan het timmeren en bbq-en waren hebben de meisjes van groep 7&8 genoten van een heuse high-tea. Van tevoren zijn de recepten bedacht en opgezocht en vervolgens hebben we het samen klaargemaakt. En...daarna hebben we er heerlijk van gesmuld. Op de foto's kunt u zien hoe gezellig we het hebben gehad!
...lees meer »

 
 
08-06-2015
De jongensmiddag
Al een tijd hebben we uitgekeken naar 'de jongensmiddag' van groep 7/8. Sjirk Sietsma had aangeboden graag te willen helpen als er eens met hout gewerkt gaat worden. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt! De jongens hebben een mooi vogelhuisje in elkaar geschroefd en gespijkerd, afgewerkt met de gasbrander. Na die tijd hebben we nog gezellig gebarbecued. Een aantal foto's zijn toegevoegd..
...lees meer »

 
 
05-06-2015
Kunst voor toppers
De eerste week na de meivakantie hebben alle kinderen Kunst voor Toppers lessen beleefd. Het thema w as stenen en vieren. Kijkt u mee in het beeldverslag wat we gekregen hebben van Karin Gerfen. We hebben genoten. ...lees meer »

 
 
03-06-2015
Schoolreisje naar de Drentse Koe
Wat een geweldige dag! Goed weer!! En zonder ongelukken weer thuis. We hebben genoten. Bij aankomst mochten de kinderen direct spelen in de grote schuur, daarna verdeelden de kinderen zich als vanzelf over de gehele speelboerderij. Samenspelen, alleen spelen, fietsen, met een skelter of trekker, dieren kijken, geen tijd hebben voor een ijsje of iets drinken!! Hierbij alvast een paar foto's!
...lees meer »

 
 
01-06-2015
Verslag schoolraadvergadering 13 april 2015
Hallo allemaal, Op het beveiligd gedeelte van deze site, staat weer een verslag van de schoolraad vergadering. Zo kunt u op de hoogte blijven van de bezigheden van de schoolraad.
...lees meer »

 
 
28-05-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u de nieu wsbrief. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
Indianen
Hoe heet een tent van een indiaan, wie van de indianen heeft er zo'n prachtige tooi, hoe versieren d e indianen hun spulletjes, en wat een mooie motieven!! We merken al heel veel enthousiasme bij de kinderen! En samen proberen we veel woorden te bedenken bij ons thema! De komende weken is dit ons thema en sluiten zoals gezegd op vrijdag 26 juni af met een groots indianenfeest! In de afgelopen week zijn we na de bijbelverhalen over Hemelvaart en Pinksteren weer een stapje terug in de tijd dat de Here Jezus op aarde was. Deze week waren dat verhalen over mensen die blind waren en weer konden zien en Zacheus. Volgende week de verhalen over Maria en Martha, Lazarus en de zalving door Maria. Vandaag is de fotograaf geweest! Sjonge wat een belevenis! We hebben de prachtigste momenten en kinderen voorbij zien komen!! We wachten vol spanning af op het moment dat we de foto's op de site kunnen bekijken.
...lees meer »

 
 
Schoolreisje (groep 3 t/m 8) De Wegwijzer
Afgelopen dinsdag (19 mei) zijn groep 3 t/m 8 op schoolreisjes geweest naar Dolfinarium. De kinderen hebben zichtbaar genoten van de 'rijkdom' van de dierenwereld in en rond de zee. De zeehondjes, walrussen, haaien, bruinvissen en zeeleeuwen lieten de harten van vele kinderen sneller kloppen. Maar natuurlijk waren de sierlijke sprongen en kunstjes van de dolfijn het toppunt van de dag. De kinderen werden in groepjes d.m.v. een educatieve tour door het park geleid. Uiteraard was er ook ruimte om zelf te ontdekken, te spelen en lekker te genieten van de gezelligheid van vriendjes en vriendinnetjes. We willen ook de (extra) begeleiders/ouders bedanken voor hun bijdragen aan deze dag. Ter impressie een aantal foto's:
...lees meer »

 
 
21-05-2015
Kunst voor toppers
Gisteren was er in de onderbouw Kunst voor Toppers. Wat is de functie van stenen en wat kunnen we als kunstenaars met stenen doen? Bouwen op allerlei manieren: met blokken en lijm, met stenen en klei, met suikerklontjes en eiwit. Kijken naar een kunstwerk van Hendrik Planting vlakbij onze school: ook met stenen. Zelf voelen hoe zacht een steen kan zijn en hoe we stenen kunnen veranderen. In groep 3 en 4 ging het over" moderne" stenen: afval wat je gewoon op straat kunt vinden en gesorteerd op kleur. Naar kunst kijken en daarna zelf aan de slag: maak een huis een mensfiguur van de spullen die je hebt gepakt. We hebben genoten!
...lees meer »

 
 
19-05-2015
Geslaagde ouderavond over identiteit
Vanavond werd er een ouderavond gehouden op onze school. Centraal stond het onderwerp 'identiteit' w aarbij er samen met ouders, schoolraad en team werd gekeken naar de geformuleerde schoolwaarden, de borging van onze Gereformeerde identiteit en wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk op school en nieuwe ouders die voor de Wegwijzer kiezen. In verschillende gespreksgroepen kon er worden doorgepraat en gereageerd op het identiteitsdocument. Ook waren er grote banners opgesteld in school waarop onze waarden werden geïllustreerd in beeld en taal. Er kan teruggekeken worden op een geslaagde avond met kritisch, maar constructief betrokken ouders. De reacties worden nu eerst teruggekoppeld in het team en besproken met de schoolraad. Vervolgens gaan we richting een vaststelling van het betreffende identiteitsdocument, welke nieuwe ouders samen met school bespreken en in gezamenlijkheid ondertekenen bij aanmelding van een nieuwe leerling. Hiermee wil de school een voor iedereen helder een eenduidig vertrekpunt vaststellen, waarin ouders en school afspreken wat ze van elkaar mogen verwachten en waar we elkaar op mogen aanspreken.
...lees meer »

 
 
30-04-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op bijgesloten document te klikken, opent u de nieu wsbrief. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
Foto's van het schoolgebouw
Vorig jaar op 6 mei was de eerste schooldag in ons nieuwe schoolgebouw, Multifunctioneel Centrum De Zuidwester en we werken hier iedere dag met veel plezier. Nu is een ouder op onze school in het bezit van een drone, voorzien van een camera en heeft hij een aantal foto's gemaakt van het gebouw. In de bijlage treft u 3 mooie opnames.
...lees meer »

 
 
Inloopavond M.I. & Moederdagmarkt
Vanavond is er op onze school een inloopavond georganiseerd rondom ons onderwijsconcept Meervoudige Intelligentie. Deze avond werd georganiseerd in combinatie met een Moederdagmarkt. Tijdens deze markt werd er geld opgehaald voor Missie Bonaire. Bijgevoegd treft u een aantal foto's ter impressie van de avond.
...lees meer »

 
 
24-04-2015
Koningsspelen 2015!!
Wat een heerlijke morgen hebben we samen gehad met de Koningsspelen. Eerst lekker ontbeten, gedanst en daarna 'sporten'. Het weer was prachtig en de sfeer helemaal top! Er waren spelletjes voor de onder en bovenbouw en een hele boel enthousiaste ouders, opa's en oma's. Fijn dat er zoveel hulp was om deze morgen te kunnen organiseren. Iedereen heeft erg genoten, de foto's spreken voor zichzelf....
...lees meer »

 
 
23-04-2015
Koningsspelen 2015
Morgen worden weer de jaarlijkse Koningsspelen georganiseerd op onze basisschool. Om half negen star ten de kinderen met een ontbijt in de klas en om half tien worden de Spelen officieel geopend door Koning Willem Alexander zelf. Dit volgen we op groot scherm. Hierbij hoort ook een door de kinderen geleerd lied en dansje. Meteen daarop aansluitend worden de sportieve activiteiten in en rond de school opgestart. Wanneer u het sportieve plezier van uw zoon of dochter wilt meebeleven, bent u vanaf half tien van harte welkom op De Wegwijzer. In de bijlage zit een officiële uitnodiging met de tijden. U bent van harte welkom, de koffie staat voor u klaar!
...lees meer »

 
 
22-04-2015
Moederdagmarkt (& M.I. inloopavond)
Op donderdag 30 april wordt er op De Wegwijzer, in combinatie met de M.I. inloopavond, een Moederdag markt georganiseerd. Tijdens deze avond kunnen ouders met hun kinderen een kijkje komen nemen in onze basisschool. Het gemaakte en geleerde werk bij ons onderwijsconcept Meervoudige Intelligentie wordt dan gepresenteerd door de leerlingen. Daarnaast is er tijdens de Moederdagmarkt ook volop ruimte voor lekker eten, drinken, ontmoeting en diverse activiteiten voor jong en oud. En natuurlijk kunnen er moederdagcadeautjes worden gekocht. De opbrengst van deze avond gaat naar Missie Bonaire. Met dit goede doel steunt onze school de familie van der Mark, die op Bonaire hulp verleent in de Christelijke verslavingszorg en -opvang. U bent vanaf 18.00 uur van harte welkom op De Wegwijzer!
...lees meer »

 
 
Ouderavond 'Identiteitsdocument De Wegwijzer
Op dinsdag 19 mei wordt er op onze school een ouderavond georganiseerd. Tijdens deze ouderavond wil de school graag het identiteitsdocument van onze school presenteren. Over dit identiteitsdocument willen we dan ook graag met ouders van mening wisselen. Deze avond stond in eerste instantie gepland in maart, maar werd toen verplaatst naar 19 mei. Het identiteitsdocument is het eindproduct van een tweejarig traject rondom de vorming van onze levenbeschouwelijke identiteit op school. Hiervoor zijn in eerdere stadia van het traject schoolwaarden gefomuleerd. Het identiteitsdocument is een document waarin we woorden willen geven aan wat Gereformeerd onderwijs nu precies voor ons betekent. Dit document wordt ingezet bij de kennismaking en aanmelding van nieuwe leerlingen (en ouders). U bent van harte welkom op dinsdag 19 mei. De avond start officieel om 20.00 uur, maar vanaf 19.45 uur staat de koffie voor u klaar. We rekenen op uw komst.
...lees meer »

 
 
Eindtoets
Gisterochtend, vanmorgen en morgenochtend maken de leerlingen van groep 8 de CITO-eindtoets.De toets bestaat uit rekenen, taal en wereldoriëntatie. Er wordt hard gewerkt en in de pauze is er even tijd voor wat ontspanning!
...lees meer »

 
 
16-04-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
Het Gildenhuys in Blokzijl
Een impressie van ons bezoek aan het Gildenhuys in Blokzijl waar we de geschiedenis van Blokzijl heb ben leren zien door de ogen van weeskinderen.
...lees meer »

 
 
13-04-2015
Kindercoaching
Deze week (van 13 t/m 17 april) is het de week van de Kindercoaching. Bij kindercoaching wordt er op lossingsgericht gewerkt aan uiteenlopende problematiek bij kinderen (en ouders). Onderwerpen die aan de orde komen, zijn o.a. hooggevoeligheid bij kinderen en welke 'taal' spreekt u met uw kind. Tijdens deze week (en de week erna) worden er een aantal lezingen gehouden op diverse locaties in Steenwijk. Op 16 april wordt er een lezing gehouden over het onderwerp Hooggevoeligheid en op 23 april kunt u zich laten voorlichten over het onderwerp Communiceren met uw kind. Bijgesloten bij dit bericht treft u meer informatie over de Week van de Kindercoaching en de verschillende lezingen. ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief Missie Bonaire
In de afgelopen week is er weer een nieuwsbrief verschenen van Missie Bonaire. Onze school heeft zic h aan dit goede doel verbonden en wil door middel van verschillende activiteiten geld en middelen ophalen voor de Missie. Onderstaand treft u de nieuwsbrief, zodat u weer op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en de dagelijkse gang van zaken bij Missie Bonaire. Op donderdag 30 april wordt er vanaf 18.00 uur een leuke en gezellige Moederdag-markt gehouden op De Wegwijzer. Deze activiteit wordt gecombineerd met de voor u bekende M.I.-inloopavond. U bent van harte welkom op 30 april! ...lees meer »

 
 
10-04-2015
Dans Koningsspelen
Waarschijnlijk heeft u al van uw zoon of dochter gehoord dat we druk aan het oefenen zijn in de klas sen, met de dans voor de koningsspelen. Voor wie het leuk vind om thuis ook te oefenen hier de link voor het liedje: https://www.youtube.com/watch?v=t12Jsq5cmo8 En de link voor de dansinstructie: http://kvk.vara.nl/Detail.13385.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=137644&cHash=f6bfcf7a2bc37b6a4e0eba5a317fe471 Veel dansplezier! :)
...lees meer »

 
 
geslaagde Schoolvoetbalmiddag
Afgelopen woensdagmiddag heeft het meisjesteam van De Wegwijzer een knappe vierde plaats behaald op het schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Steenwijk. Na een sportieve middag waren de meisjes zichtbaar trots op het behaalde resultaat. Onder leiding van John van der Velde en zijn assistent-trainers werd alles in goede banen geleid. Hartelijk bedankt hiervoor. Ter illustratie een aantal foto's.
...lees meer »

 
 
05-04-2015
Gezegend Paasfeest!
In de vroege ochtend gingen de vrouwen naar het graf, maar deze was leeg. Hij is opgestaan. Wat een vreugde! De dood is overwonnen en wij zijn bevrijd! Geweldig om hier bij stil te mogen staan en vooral om dit te vieren. Gezegende Paasdagen toegewenst
...lees meer »

 
 
02-04-2015
Nieuwe leerlingen Welkom!!
Deze week is Levi al een paar keer geweest. Zaterdag wordt hij 4 en mag hij naar school. Binnenkort worden ook Mika en Femke 4 jaar. Daarna Sanne en Sem! Deze kinderen komen 4 x een halve dag kijken en na hun verjaardag echt!! Heel hartelijk Welkom. Er komt dan ook een extra groepje. En dus was dit en mooie gelegenheid om de bestaande groepjes weer te mixen. Iedereen weer anders ingedeeld, soms bij dezelfde persoon, soms met dezelfde kleur, maar wel anders van samenstelling. Vanmiddag samen met de kinderen de nieuwe groepjes gemaakt en de stoeltjes beplakt. Ook een nieuwe plek bij de kapstok!! Even wennen volgende week!
...lees meer »

 
 
Paasviering op De Wegwijzer
Vanochtend hebben de leerlingen samen met ouders en soms ook jongere broertjes of zusjes de Paasvier ing op onze school gevierd. In de grote zaal van ons gebouw hebben we samen stilgestaan bij het lijden en sterven van Jezus, maar ook alvast vooruit gekeken naar Zijn opstanding uit de dood. Met die opstanding overwon Jezus Christus de dood, de pijn en het verdriet in deze wereld en maakte Hij het weer goed tussen God en ons. Vanuit die dankbaarheid hebben we samen gezongen en gevierd. De kinderen van groep 3 en 4 hebben in verhaalvorm een rollenspel uitgespeeld waarbij onze zonden bij het kruis op Golgotha werden gelegd. De kinderen van groep 1 en 2 deden een muzikale voordracht en de leerlingen van groep 5 en 6 speelden het paasverhaal en onze bevrijding uit in een dans met zang en muziek. De leerlingen van groep 7 en 8 lazen zelfgemaakte gedichten voor. We kijken terug op een mooie viering met een grote opkomst. Na afloop van de viering was er voor de ouders gelegenheid om koffie te drinken in de school. Ter impressie staan er bij dit bericht een aantal foto's waarin de sfeer tijdens de viering zijn vormgegeven. We willen ook de helpende ouders hartelijk bedanken voor hun voorbereidingen en hulp rondom de viering.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Hierin leest u wat er op dit moment loopt en speelt op o nze school. We hopen u hiermee een duidelijke indruk te kunnen geven van dat waar we samen met de leerlingen mee bezig zijn. De nieuwsbrief zit als bijlage bijgesloten bij dit bericht. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
01-04-2015
Jongens strijden mee in Schoolvoetbaltoernooi
Vanmiddag hebben de jongens van groep 7 en 8 van onze school gestreden om de titel tijdens het Schoo lvoetbaltoernooi in Steenwijk. Gestoken in nieuwe tenues trotseerden de voetballers weer en wind. Kampioen zijn we niet geworden, maar de laatste wedstrijd werd glansrijk met 4-0 winst afgesloten. Ter impressie zijn er een paar kiekjes van de sportieve middag bijgevoegd bij dit bericht.
...lees meer »

 
 
31-03-2015
Extra oproep Koningsspelen
In de bijlage vind u een extra oproep voor de koningsspelen op 24 april. ...lees meer »

 
 
30-03-2015
Jezus droeg de straf voor mij!
Deze week staan we stil bij het lijden en sterven van onze Here Jezus. Op Goed Vrijdag herdenken we de dag dat Hij de vreselijke straf droeg, die wij als mensen hebben verdiend. Hij werd aan het verschrikkelijke kruis gespijkerd en opgehangen tussen hemel en aarde. Niemand wilde Hem meer hebben. De mensen hadden Hem uitgespuugd en zelfs Zijn eigen Vader liet Hem alleen. We zijn onze Here Jezus eeuwig dankbaar dat Hij deze straf voor ons heeft gedragen en de vijandschap tussen God en de mens weer heeft hersteld. Om hier bij stil te staan en om ons te helpen herinneren aan het lijden en sterven van Christus, staat er middenin de school een groot kruis met daarop onze dankwoorden aan Hem. Dit kruis wordt donderdag bij de Paasviering ingezet.
...lees meer »

 
 
Uitnodiging Paasviering De Wegwijzer
Op donderdag 2 april wordt er een paasviering gehouden op onze school. Samen met de leerlingen, vade rs en moeders en andere familieleden willen we stilstaan bij het lijden en sterven van onze Here Jezus Christus. We willen Hem danken voor de straf die Hij voor ons droeg. Ook willen we Zijn opstanding vieren en Hem prijzen! De paasviering vindt plaats in de grote zaal van ons schoolgebouw. De viering start om 08.25 uur (meteen bij aanvang van school). Na de viering is er gelegenheid om een kop koffie/thee te drinken. U bent van harte welkom om het feest van Zijn opstanding met ons mee te vieren. ...lees meer »

 
 
27-03-2015
Naar de boerderij......
Eindelijk is het zover..... Naar de boerderij! Wel een beetje koud, maar wat een leuke boerderij en wat een leuke dieren! De konijnen, paarden, koeien, kalfjes, kippen, schapen, ezels, geiten en een paar hele dikke varkens! De kinderen genoten...van alles wat er te zien was, te voelen, te aaien en te ruiken. Dank aan de moeders die mee zijn geweest! Het was een leuke en leerzame morgen. Fijn dat Yael er ook bij kon zijn.
...lees meer »

 
 
23-03-2015
Huiswerkrooster groep 3/4
Beste ouders, In de bijlage vind u het huiswerkrooster voor de komende 3 weken. ...lees meer »

 
 
20-03-2015
Oproep Koningsspelen
In de bijlage een oproep voor de Koningsspelen. ...lees meer »

 
 
Glas en lood
Vanmiddag hebben we een bezoek gebracht aan het glasatelier De Glazenzee van dhr. G. Vreugdenhil. We werken met MI over kloosters, en het leven van monniken. In kloosters zijn grote ramen van glas in lood. Om te ervaren wat hoe het is om van die mooie ramen te maken,zijn we naar het atelier gegaan. Het was zeer interessant. Een vakman aan het werk te zien. Om een raam van glas en lood te maken, moet je eerst een ontwerp maken, dan het glas uitsnijden,het glas in lood stoppen. Dan met tin het lood aan elkaar lassen. Dit proces hebben we gezien. Een paar kinderen mochten proberen om het glas te snijden, en breken. Dat was best spannend. We hebben geleerd dat lood erg giftig is, en pas wanneer je het uitrekt is lood stevig om te gebruiken. De foto's geven een mooi beeld van onze middag.
...lees meer »

 
 
19-03-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
zonsverduistering in Nederland
Morgenochtend beleven we in Nederland een zonsverduistering. Nou ja, een gedeeltelijke eclips. Van af half tien schuift de maan voor de zon en het schouwspel is tot half twaalf te zien. Voor alle leerlingen van onze school ligt er een UV-brilletje klaar. Deze hebben we gekregen, met dank aan een vader op onze school die bij een bekende opticienketen werkt. En nu hopen dat het weer een beetje meewerkt. We gaan in ieder geval allemaal naar buiten om een glimp van dit spektakel mee te maken. Om half elf is de verduistering op zijn grootst, zo'n 80 procent - en laat dat nou net in onze pauze vallen. ...lees meer »

 
 
18-03-2015
Geslaagde Opa & oma Kijkdag
Vanochtend hebben we voor de eerste keer een Opa en Oma Kijkochtend gehouden op onze school. Tijdens deze ochtend kregen grootouders van de kinderen op De Wegwijzer een inkijkje in het onderwijs van 2015. Wat is er veel veranderd sinds de tijd dat zij op de 'lagere school' zaten. Het werken met digiborden of tablets bijvoorbeeld is natuurlijk een hele verandering vergeleken met pakweg vijftig of zestig jaar geleden. Ook de coöperatieve en gedifferentieerde werkvormen waarin kinderen nu werken, waren een halve eeuw geleden niet voor te stellen. Zo'n 80 opa's en oma's hebben de school bezocht en genoten van een leerzame en vooral gezellige ochtend. Ook de kinderen waren zichtbaar in hun element en soms zelfs een beetje gespannen. Opa en oma komen natuurlijk niet dagelijks op school kijken. Sommige grootouders waren helemaal vanuit Zuid Holland of zelfs Zeeland afgereisd om een ochtend onderwijs met hun kleinkinderen mee te maken. Ter illustratie staan er een paar kiekjes bij dit bericht geplaatst.
...lees meer »

 
 
17-03-2015
Robots
In groep 3/4 kan het werk worden overgenomen door zelf uitgevonden robots. Helaas lukt het reken en taal werk hen nog niet, dat mogen we voorlopig zelf blijven doen...
...lees meer »

 
 
13-03-2015
Bidden
In het kader van Biddag en de Lijdenstijd hebben wij een kruis gemaakt om gebedspunten in te schuive n. Mooi om te zien hoe groep 1 en 2 al dingen kunnen benoemen om aan de Here God te vragen. Ook de vaders en moeders mogen gebedspunten toevoegen. Er liggen briefjes bij het kruis. Omdat de gebedspunten niet voor iedereen zichtbaar hoeven te zijn vragen wij jullie om de briefjes die al in het kruis zijn geschoven daar mooi te laten zitten.
...lees meer »

 
 
10-03-2015
De boerderij
Ons nieuwe thema is......de boerderij. Welke dieren zijn daar te vinden? Wat eten ze? Waar gebruik t de boer de trekker voor? Wat kan er groeien op het land van de boer? De verhalen uit de bijbel gaan deze week over bidden.
...lees meer »

 
 
06-03-2015
Bezoekje van medewerkster bibliotheek
Vanmorgen kregen we bezoek van mevrouw Hendriks, medewerkster bij de bibliotheek. Zij kwam ons nog w at meer vertellen over de bibliotheek en de voorstelling 'meneer hoedjes vangt een vis'. Ze begon met voorlezen uit het boek van meneer hoedjes. Ze heeft ons verschillende boeken laten zien waar bijna hetzelfde verhaal in staat. Daarna mochten de kinderen verschillende opdrachten doen. De moeilijkste was toch wel het memory met pictogrammen van verschillende soorten boeken. Het was een gezellige en leerzame morgen.
...lees meer »

 
 
M.I. natuur 'de uil'
Afgelopen week hebben we tijdens de M.I. natuurlessen over de uil gewerkt. De leerlingen hebben vanm iddag een braakbal uitgeplozen. Als echte onderzoekers gingen ze te werk. Daarnaast hadden we vanmiddag ook een echte kerkuil in de klas! Vanaf volgende week starten we met het geschiedenis thema 'de laatste tijd'.
...lees meer »

 
 
04-03-2015
Ouderavond 'Identiteit' (10 maart)
Op dinsdag 10 maart wordt er een ouderavond op onze school georganiseerd. Tijdens deze avond staat h et onderwerp 'Identiteit' centraal. Naast een stuk presentatie en ontmoeting, is er ook ruimte voor een aantal praktische activiteiten waarin invulling wordt gegeven aan de schoolwaarde 'Goed doen!'. De avond start om 20.00 uur, maar vanaf 19.45 uur staat de koffie voor u klaar. We verwelkomen u graag op 10 maart! ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
26-02-2015
Huiswerkplanning groep 3/4
In de bijlage vind u de huiswerkplanning voor groep 3/4. ...lees meer »

 
 
Oproepje MI thema de uitvinder
Na de vakantie gaan we in groep 3/4 starten met het MI thema de uitvinder. Nu zou het heel mooi zijn als we ook echt apparaten uit elkaar kunnen halen, met bouten en schroefjes kunnen werken en uitvindingen op de MI thematafel tentoon kunnen stellen. En daarvoor vragen we om uw hulp. Heeft u thuis kapotte apparaten die wij op school uit elkaar mogen halen? Of heeft u een verzamelbak met oude schroefjes,spijkers en bouten? U zou ons er heel blij mee maken. U kunt alles inleveren bij de juffen van groep 3 en 4. We hopen op uw medewerking! Groetjes Jellie en Sharon
...lees meer »

 
 
19-02-2015
Inloopavond Meervoudige Intelligentie
Komen jullie vanavond ook op de inloopavond rondom onze thema's bij Meervoudige Intelligentie? Vanaf half zeven staat de koffie/thee en ranja voor jullie klaar. Jullie zijn van harte welkom op De Wegwijzer
...lees meer »

 
 
18-02-2015
Opa & Oma Kijkochtend
Op woensdag 18 maart wordt er voor het eerst een 'Opa & Oma Kijkdochtend gehouden op De Wegwijzer. T ijdens deze ochtend kunnen de opa's en oma's van de leerlingen op onze school een kijkje in de klas komen nemen. De ochtend start om half tien met een gezamenlijke activiteit met grootouders en kleinkinderen. Daarna is er gelegenheid om in de klassen een les mee te beleven. Een officiële uitnodiging voor de opa's en oma - waarin ook het exacte programma staat - ontvangen zij binnenkort van hun eigen kleinkind. Maar de opa's en oma's kunnen deze dag alvast in hun agenda markeren. U bent van harte welkom op op woensdag 18 maart!
...lees meer »

 
 
Ouderavond 'Identiteit' (10 maart)
Vorig schooljaar is er op onze school een ouderavond rondom het onderwerp 'de Gereformeerde identite it' gehouden. Tijdens deze avond hebben we samen met ouders vorm gegeven aan schoolwaarden - welke inhoud geven aan onze identiteit op school. Op dinsdag 10 maart a.s. wordt er als vervolg op de bovengenoemde ouderavond opnieuw een avond voor ouders van De Wegwijzer georganiseerd. Tijdens deze avond komen o.a. het vaststellen van onze schoolwaarden aan bod en de wijze waarop het gesprek met nieuwe ouders hierover wordt gevoerd. Daarnaast zijn er een aantal praktische activiteiten waarmee inhoud wordt gegeven aan het onderwerp van deze avond. Een officiële uitnodiging met het programma ontvangt u binnenkort. Maar naar aanleiding van dit bericht kunt u de avond van 10 maart alvast in uw agenda vastleggen. U bent van harte welkom!
...lees meer »

 
 
17-02-2015
Naar de brandweerkazerne.....
Vanmiddag gingen we naar de brandweerkazerne en 2 brandweermannen vertelden ons van alles en we moch ten nog veel meer zien. We mochten in de brandweerauto zitten en we een jas en een helm passen,Door de walkie talkie praten en een grote blikschaar zien. De kinderen genoten en waren zo enthousiast. De tijd vloog voorbij. We kregen een kleurboek en een potlood en een puntenslijper in de vorm van een helm. Bedankt moeders voor het organiseren en het meegaan!
...lees meer »

 
 
Beleef- & kijkavond Meervoudige Intelligentie
Op donderdag 19 februari wordt er weer een inloopavond gehouden rondom de thema's bij het vak wereld oriëntatie op De Wegwijzer. Tijdens deze avond presenteren de leerlingen uit alle groepen het werk en de lesstof waaraan ze hebben gewerkt. Deze thema's zijn vormgegeven volgens het concept van Meervoudige Intelligentie. In de afgelopen weken is er gewerkt aan de volgende thema's: 'De brandweer' (in groep 1 en 2); 'Vogels in de winter' (in groep 3 en 4), 'Verkiezingen' (in groep 5 en 6) en het Reisbureau Oost Europa (in groep 7 en 8). Om een tipje van de sluier op te lichten, vertellen we alvast dat er o.a. een mooi lied wordt gezongen door bepaalde leerlingen, maar er worden ook echte verkiezingen gehouden met door leerlingen opgerichte politieke partijen en komen alle lijsttrekkers aan het woord. De inloopavond is van 18.30 tot 19.30 uur en de leerlingen, ouders, broertjes en zusjes zijn van harte welkom. De koffie, thee en ranja staat voor u klaar! ...lees meer »

 
 
16-02-2015
Oproepje Albert Hein actie
Beste ouders, Op dit moment is er een mooie actie bij de Albert Hein. Bij €15,- aan boodschappen ontvangt u namelijk een zakje met zaadjes. Als u niet van plan bent deze zelf te zaaien, zouden wij er heel blij mee zijn. We willen namelijk op school met groep 3/4 onze "tuin kar" nu eindelijk gaan inwijden. U kunt het inleveren bij de leerkrachten van groep 3/4. Alvast bedankt! Groetjes Jellie en Sharon
...lees meer »

 
 
13-02-2015
We zeggen nog niets.....
bericht...

 
 
12-02-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
11-02-2015
Kunstles over familie door Scala
Vanmorgen kwam Marieke van Scala uit Meppel een les verzorgen over kunst. De les ging over familie. Jezelf, je vader en moeder en de papa en mama van je vader en de papa en mama van je moeder. Bijna alle kinderen hadden de juiste foto's meegenomen. We begonnen met wasco en tekenden een stam, het is kunst dus fantasie dus mocht jezelf de kleuren kiezen. Daarna de takken en de achtergrond en daarna met mooie papiertjes de bladeren scheuren en plakken en de familiefoto's in de boom plakken. Al met al een heel mooie les en de kunstwerken zijn prachtig geworden!
...lees meer »

 
 
Thema brandweer
Samen met de kinderen vorige week gezocht op Marktplaats naar een brandweerkazerne en ladderwagen. A fgelopen zaterdag heb ik de koop kunnen sluiten. Gisteren is het pakket aangekomen. Super leuk en wat waren de kinderen blij! Vanaf morgen kunnen we er mee spelen! Ouders.... Heel hartelijk dank want de aankoop kon betaald worden met geld dat door jullie is gespaard voor de nieuwe school!!
...lees meer »

 
 
09-02-2015
Gezellige uitstapjes
Na intensieve cito weken, waren de kinderen van groep 3 en 4 toe aan wat ontspanning. Twee uitstapje s in één week. In Vollenhove zagen ze de voorstelling: 'Meneer Hoedjes vangt een vis". Dit werd heel knap gespeeld door één mevrouw. Bijna was het niet door gegaan in verband met autopech. Gelukkig werd het door mevrouw Verhaar opgelost, zij bood spontaan aan om mee te gaan. Hiervoor onze dank. Vrijdag hadden we ons tweede uitje naar het kermis circus museum. Hier vertelde een goochelaar ons iets over de geschiedenis van het circus en de kermis. Daarna mochten we in groepjes uiteen en hebben we een rondleiding gehad door het museum. Iedereen ging met een diploma draaiorgeldraaier naar huis. Het waren twee gezellige en leerzame uitstapjes.
...lees meer »

 
 
06-02-2015
Kanjertraining
De laatste weken hebben we het in de klas over hoe je moet zeggen wanneer je iets niet leuk. Je zegt twee keer wat je niet leuk vindt, en dan loop je weg. Dit is best lastig om te doen. Vooral wanneer je wordt uitgedaagd. Om dan te zeggen dat je het niet leuk vindt, en om weg te lopen, is vreselijk moeilijk. Toch zie ik wel dat het al zo nu en dan gebeurd. Of dat er hulp gevraagd wordt. Dat is mooi om te merken. Vandaag ging het over pesten, en het stoppen van pesten. We hebben er eerlijk met elkaar over gesproken wie er wel eens pest. En ook dat het wel leuk is om iemand zo uit te dagen dat hij woest wordt. Het is moeilijk om niet meer te pesten. We hebben met elkaar afgesproken dat we niet meer gaan uitdagen, om iemand woest te maken. Dat gaan we doen om eerder weg te lopen, hulp vragen aan de juf. En we proberen rekening te houden met die kinderen die gauw boos worden. Of door hulp te bieden aan degene die gepest wordt, door een vriendelijk woord. Zo zijn we samen bezig om kanjers te worden.
...lees meer »

 
 
05-02-2015
Oriëntatie op nieuwe taalmethode
Woensdagmiddag waren een aantal collega's druk bezig met het uitstallen van een zichtzending met taa lmethodes. Voor het volgende schooljaar oriënteren we ons met het team van De Wegwijzer op de aanschaf van een nieuwe methode voor taal en spelling. Ook worden er in de komende weken een paar van deze methodes ingezet in de groepen bij wijze van proef. Middels beoordelingslijsten, ervaringen uit de klas en overlegmomenten wordt er voor de zomervakantie een keuze gemaakt en een nieuwe methode aangeschaft.
...lees meer »

 
 
02-02-2015
Verslag 1e schoolraadvergadering van 2015
De schoolraad heeft direct aan het begin van het nieuwe jaar vergaderd! Het verslag van deze vergade ring van 5 januari 2015 is op de website geplaatst. Deze kunt u vinden bij het tabblad 'ouders' (achter het beveiligd gebied)
...lees meer »

 
 
mooi wintertafereel (gemaakt door de kleuters)
We hadden winter in Nederland de afgelopen dagen. Groep 1 en 2 hebben hard gewerkt aan hun snsneeuw poppen en het resultaat mag er zijn!
...lees meer »

 
 
30-01-2015
Voorleesdagen oudermorgens en sneeuw
De vader van Quinten kwam woensdag voorlezen. Een mooi boek over Kummeling die een trommel vond! Erg leuk. Voorlezen is 1 van de leukste dingen! Kinderen genieten enorm! Ook de oudermorgens waren erg gezellig! Mooi om je eigen kind te zien in een groep met andere kinderen! Soms heel herkenbaar, soms doen ze ook juist anders dan anders! Fijn dat u kwam kijken! En vandaag..... Weer sneeuw! We worden wel bediend in ons thema Winter!!!
...lees meer »

 
 
Hoera een nieuw rapport!
Wat is 't ie mooi geworden! Er is hard aan en voor gewerkt! We zijn er trots op! Vandaag gaan ze mee naar huis!
...lees meer »

 
 
Huiswerkplanning
In de bijlage vindt u de huiswerkplanning voor de aankomende drie weken. ...lees meer »

 
 
29-01-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Hierbij staat er weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
25-01-2015
Workshop Kunst & Cultuur op de Wegwijzer
Afgelopen woensdagmiddag heeft het team van onze school onder leiding van Carin Van Gerfen een works hop in het kader van ons ons scholingstraject Kunst en Cultuur gevolgd. Dit traject bestaat uit vier scholingsmiddagen waarin het team toe werkt naar een stuk beleid in de kunstzinnige vorming bij ons op school. Onderdeel van deze workshops is ook een stukje inspiratie en dat betekent dat we de handen uit de mouwen staken in het maken van kunst. Op woensdag 4 maart staat de volgende cursusmiddag gepland. Voor een impressie hebben we een aantal foto's toegevoegd aan dit bericht.
...lees meer »

 
 
23-01-2015
Voorleesdagen !! John komt kikker voorlezen!
John (onze tso-er) kwam vanmorgen bij ons in de klas. We vieren de voorleesdagen en gelukkig wilde J ohn komen! Het boek: Kikker is kikker werd voorgelezen! De kinderen genoten! Ook de mama van quinten kwam een boek voorlezen. Hartelijk dank!
...lees meer »

 
 
22-01-2015
Hoera we kregen een voorleesboek!
Van een schoolbenodigheden winkel... Kregen wij een voorleesboek omdat deze week de voorleesdagen zi jn begonnen! We zijn er heel blij mee! En we gaan straks het boek samen lezen!
...lees meer »

 
 
21-01-2015
De voorleesdagen zijn begonnen!!!
Vandaag het boek: een huis voor vogel... voorgelezen! Prachtig! Is er nog een vader die vrijdag een boekje wil voorlezen? Statisch is gebleken dat vaders minder voorlezen dan moeders... en dat wil de organisatie van de voorleesdagen onder ogen brengen!!
...lees meer »

 
 
20-01-2015
Het laatste nieuws over Missie Bonaire
Door middel van de nieuwsbrief wil de familie Van der Mark u op de hoogte houden van het laatste nie uws over hun werk op Bonaire. Door op onderstaand document te klikken, opent u de nieuwsbrief. Wilt u meer weten over Missie Bonaire, kijkt u dan op onze website onder het tabblad 'de school' of de website van Missie Boniare ( http://missiebonaire.blogspot.nl). ...lees meer »

 
 
Gaaf! Een nieuw rapport
In de afgelopen week zijn de laatste puntjes op de 'i' gezet, maar het nieuwe rapport is eindelijk k laar. De nieuwe mapjes zijn in de bovenbouw in november al een keer mee naar huis gegeven om het Kindplan te presenteren, maar nu is ook het nieuwe rapport helemaal klaar. Op vrijdag 30 januari krijgen alle kinderen de rapporten in de nieuwe opzet en inhoud mee naar huis. En we zijn er best een beetje trots op!
...lees meer »

 
 
16-01-2015
We hebben een intensieve, goede week gehad met elkaar. Een aantal cito's zijn al klaar. Nu alleen no g begrijpend lezen en AVI lezen, dan zit het er weer op. Gister zijn we naar de voorstelling "Alleen achter de heg" geweest. Erg indrukwekkend om een man wel negen verschillende personen te zien spelen. Vraag uw kind maar naar het verhaal dan zult u de personen voor u zien! Vandaag vroegen de kinderen zich af hoe het nu kon dat Mozes zo zwaar gestraft werd, terwijl hij maar 1 keer niet naar God had geluisterd, en het volk Israël luisterde wel vaker niet. Mozes is voorbeeld voor de Israëlieten. Als hij niet doet wat God wil, dan zal het volk ook niet goed luisteren. Zo heb ik mezelf als voorbeeld gesteld. Als ik van de kinderen verlang dat ze aardig zijn voor elkaar, en niet mogen schelden, en ik doe het zelf wel. Dan ben ik geen goed voorbeeld. Dat snapten ze goed. Het was fijn om samen te concluderen dat God niet boos bleef op Mozes, want Hij heeft Mozes zelf begraven. Zo mogen wij ook steeds om vergeving vragen, en weten dat God niet boos blijft op ons.
...lees meer »

 
 
15-01-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
De nieuwsbrief staat weer voor u klaar. Een dag eerder dan u van ons gewend bent. We wensen u veel l eesplezier! ...lees meer »

 
 
14-01-2015
Oudercontactmomenten & Ouder-kindgesprekken
Op 2 en 4 februari worden er oudercontactmomenten gehouden in de groepen 1 t/m 4. Het rooster voor d eze momenten kunt u vinden achter het beveiligde ouderportaal. Op 10 en 12 februari worden er Ouder-kindgesprekken gehouden in de groepen 5 t/m 8. Het rooster voor deze gesprekken kunt u vinden achter het beveiligde ouderportaal. Het beveiligde ouderportaal vindt u door in te loggen op onze website en vervolgens te klikken op het tabblad 'ouders'. Bij het onderwerp 'roosters' treft u het rooster voor zowel de (reguliere) oudercontactmomenten in groep 1-4 en de ouder-kindgesprekken in groep 5-8.
...lees meer »

 
 
13-01-2015
Thema winter
Wat zijn ze allemaal lekker bezig met het thema "winter". We leren er liedjes over, we doen net also f we het koud hebben. We bibberen en schudden. Echte sneeuw en vorst zou leuk zijn, maar nu doen we het met "nep" . Het s feest was leuk: schudden,stuiteren, stampen, schreeuwen, schuiven, slapen, stil zijn.
...lees meer »

 
 
12-01-2015
huiswerkplanning
In de bijlage zit de huiswerkplanning voor de komende drie weken. ...lees meer »

 
 
09-01-2015
Bestedingslijst 'nieuwbouwpotje'
Na een aantal jaren van hard werken en tal van inspanningen door onze activiteitencommissie, kunnen we u melden dat we een leuk bedrag hebben opgespaard in ons zogenaamde 'nieuwbouwpotje'. Hierin zitten gelden waarmee we onze leeromgeving willen verrijken en ons schoolgebouw verder willen inrichten en aankleden. Bent u benieuwd naar het opgespaarde bedrag en de bestedingsdoelen, dan kunt u het overzicht bekijken achter het beveiligde gebied. U logt in met uw toegangscode en klikt op het tabblad ouders. U kunt de bestedingslijst vinden onder de rubriek 'informatie voor ouders' > 'mededelingen'.
...lees meer »

 
 
winter
In de afgelopen week zijn we begonnen met het thema Winter. In de komende weken staat dit thema cent raal. Ook het boek Kikker in de kou nemen we hierin mee. In de huishoek ligt winterse kleding, in de bouwhoek kun je een iglo bouwen, we spelen met sneeuwklei… (ruikt en voelt heerlijk)(1 kilo bloem en een halve fles babyolie) en natuurlijk witte verf en zwartpapier. Ook observeren we de kinderen voor het leerlingvolgsysteem en worden de kinderen van groep 2 getoetst. (cito-rekenen). Het leerlingvolgsysteem is van Pravoo. Hierin staan onderwerpen als : kringgedrag, contact met mede leerlingen/leerkracht, getalbegrip, taalgebruik en motoriek. Deze Pravoo wordt 5 keer gedaan. 1x als een kind 1 maand op school is, dan halverwege groep 1, eind groep 1, halverwege groep 2 en eind groep 2. Zo krijg je een mooi overzicht van de ontwikkelingen. Afgelopen week hebben we ook iets gemaakt voor Sil, de baby van meester Bouwmeester. Quinten is jarig geweest!! Al 6! Gefeliciteerd! Komende maandag is het schoonmaakavond. U heeft een lijst gehad voor wanneer u aan de beurt bent. Ook staat erbij in welk lokaal u verwacht wordt. Op de deur hangt een lijst met klussen. Als u iets heeft gekozen en gedaan vinkt u het af!! Geweldig! Alvast bedankt! (ook namens de kinderen) De bijbelvertellingen gaan over het laatste stuk van de woestijnreis. We hebben gez 8:1 geleerd. Zo maar te gaan met een stok in je hand….. De letter S staat centraal. Dinsdag is er een S feestje!! Sneeuw, springen, stokpaard, slak, sluier, stenen er liggen al heel wat dingen op de letterkast!! Nog even ter herinnering: graag fruit mee in de bakjes voor de fruitpauze, bekers niet te vol, sneetje in de banaan zodat deze makkelijk open gaat, woensdag speelgoed meeneemdag. Leuke uitspraak: Vrijdagmorgen bij het buitenspelen waait er een harde wind, we spelen met plastictassen en vangen de wind. Mariette valt op het plein. Ik (rita) troost haar. Vanja komt vragen wat er aan de hand is… ik vertel dat Mariette gevallen is door de wind. Vanja: dan is dat eigenlijk de schuld van de Here God!! Allen een prettig weekend! Groeten Ineke en Rita
...lees meer »

 
 
06-01-2015
De beste wensen voor 2015!
Het team van basisschool De Wegwijzer wenst alle kinderen, ouders en andere betrokkenen rondom onze school het allerbeste en Gods zegen voor 2015! We bidden om een vruchtbaar onderwijsjaar, waarin we iedere dag Gods grootheid mogen beleven en doorgeven, hier op school of daarbuiten.
...lees meer »

 
 
Schoonmaakavond De Wegwijzer
Op maandag 12 januari staat er weer een halfjaarlijkse schoonmaakavond op De Wegwijzer gepland. Tijd ens deze avond staat de helft van alle ouders van onze school ingeroosterd. Op 27 mei van dit jaar staat de tweede schoonmaakavond gepland. Op deze avond wordt de andere helft van de ouders verwacht. Wilt u weten op welke van de twee schoonmaakavonden u op school wordt verwacht, dan vindt u het rooster voor beide avonden op het beveiligde ouderportaal. U bezoekt het ouderportaal door in te loggen op onze website en vervolgens te klikken op het tabblad 'ouders'. Onder het onderwerp 'informatie voor ouders' > 'roosters' kunt u het betreffende rooster vinden. De koffie en thee staat voor u klaar aanstaande maandag!
...lees meer »

 
 
19-12-2014
Feest van Licht!
Jezus is als Licht op de aarde aan ons gegeven. Dat betekent feest! Gezegende 'Licht-gevende' kerstd agen toegewenst!
...lees meer »

 
 
Kerstviering & ontbijt op De Wegwijzer
Vanochtend is op De Wegwijzer kerstfeest gevierd. Er is met verwondering stilgestaan bij het blijde nieuws en er is juichend gezongen over de boodschap van kerst. Rondom de vieringen in de klassen werd er extra sfeer en gezelligheid gemaakt met een kerstontbijt in groep 3 t/m 8. Iedere leerling nam iets lekkers mee naar school. In de kleutergroepen werd de kerstviering samen met vaders en moeders gevierd. Als bijlage zijn er twee kerst-flyers bijgesloten, waarop met foto's de ochtend is weergegeven. ...lees meer »

 
 
Verslag schoolraadvergadering 24-11-2014
Op het beveiligd gebied van de website (kopje 'ouders'/ 'informatie voor ouders'/'vanuit de schoolra ad') is weer een verslag geplaatst van de schoolraadvergadering van 24 november jl. Namens de schoolraad goede feestdagen en een fijne vakantie gewenst!
...lees meer »

 
 
18-12-2014
Uitgelicht (het Zevenstermagazine)
Vandaag het Zevenstermagazine 'Uitgelicht' aan de leerlingen van onze school meegegeven. Bijgesloten bij dit bericht kunt u dit magazine downloaden. Alle zeven scholen van onze vereniging presenteren zich in dit blad. Het onderwerp is dit keer 'Parels van kunst en cultuur'. Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
Afscheid meester Bouwmeester
Deze week is de laatste week dat meester Bouwmeester voor groep 5/6 staat. De meiden van groep 6 heb ben daarom een lied voor hem gezongen en gedanst. Het lied ging over de favoriete meester van de school. En dat is hij. Ze hebben het erg goed gedaan. Meester was onder de indruk.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. De laatste van dit 2014. Morgen wordt het jaar in de kla ssen afgesloten met een kerstviering en kerstontbijt in in alle groepen. Tijdens de viering willen we verwonderd stil zijn en juichend zingen van het Licht dat naar de aarde kwam. Rest ons nog om u een fijne vakantieperiode te wensen. Gezegende kerstdagen en een goed uiteinde van dit jaar. ...lees meer »

 
 
17-12-2014
Kerstcrea
Wat weer een gezellige morgen vol met creativiteit! En wat een inzet van ouders, kinderen en leerkra chten! Heel hartelijk dank!
...lees meer »

 
 
kosteloos materiaal
Heerlijk ons magazijn is vol met wc rollen, eierdozen, plasticdoppen en nog veel meer. Voorlopig hoe ven we geen spulletjes meer!! Er is 1 uitzondering: en dat zijn boterbakjes. Alvast dank voor jullie medewerking! Mocht de bodem weer in zicht zijn van verschillende materialen dan geven we weer een seintje!
...lees meer »

 
 
kerstviering
Komende vrijdag is er een kerstviering met de kleuters en hun ouders. We beginnen om half negen en h et duurt ongeveer drie kwartier. Welkom! Voor jongere kinderen is er een creche in het praathuis!
...lees meer »

 
 
12-12-2014
Discussiëren
Voor taal hebben we deze week met elkaar gediscussieerd. Met de stelling: je hebt hobby's voor allee n jongens en je hebt hobby's alleen voor meisje. Er waren een aantal regels waar we ons aan moesten houden. Je moet elkaar uit laten spreken, en naar elkaar luisteren. En je moet de ander de gelegenheid geven om te spreken. Dit was erg leuk en leerzaam om te doen. Er waren goede argumenten, en tegenargumenten door de kinderen bedacht. Het was een goede discussie, en er was zelfs een die een spontane samenvatting gaf van de gehouden discussie. Hij vroeg uiteindelijk wie tegen de stelling was, en we konden concluderen dat we eigenlijk allemaal wel tegen waren. De kinderen vonden het zo leuk, dat ze vroegen of we dit vaker gaan doen. Die middag was er weer een klein discussie moment, over hoe het komt dat wij nu een kerstboom in huis hebben. En vandaag hebben we gediscussieerd over de regels die God ons heeft gegeven. Dat het fijn is dat we die regels hebben, maar tegelijk is het lastig om ons aan de regels van God te houden. Zo zijn we op een leerzame, creatieve manier met taal bezig geweest.
...lees meer »

 
 
10-12-2014
Gevraagd: Snoeischaren voor de Kerst Crea
Volgende week woensdag (17 december) wordt er weer een KerstCrea-ochtend gehouden bij ons op school. Er worden dan diverse workshops en activiteiten gehouden door de hele school. Voor de workshop 'Kerstbakjes maken' is de oudercommissie op zoek naar snoeischaren. Heeft u een snoeischaar die de school deze ochtend mag gebruiken, dan kunt u deze - voorzien van naam in het magazijn in het Praathuis leggen. Alvast hartelijk bedankt.
...lees meer »

 
 
09-12-2014
Kerstsfeer.....
Een hele andere sfeer in de klas met lichtjes en liederen voor kerst. De bijbelverhalen gaan over de engel Gabriel, die boodschappen brengt aan Zacharias en Maria. En het vervolg natuurlijk. We praten over bomen: waarom heeft de Here God ze gemaakt? We hebben al veel antwoorden gevonden. We maken bomen op allerlei manieren: met papier, verf, duplo. En het wordt mooi! Denkt u aan de chocoladeactie voor Bonaire? Morgen is de laatste dag om het in te leveren!! Vandaag is Alwin 5 jaar geworden ! Gefeliciteerd! We hebben vanmorgen een feestje gevierd! Op de foto zijn de kinderen naar Engels met Raaf aan het kijken en luisteren.
...lees meer »

 
 
05-12-2014
Intocht Sinterklaas
Hij is binnen! Vanochtend om half negen stond menig leerling van De Wegwijzer enigszins nerveus te w achten op de binnenkomst van onze goedheiligman. Maar toen de Sint eenmaal zijn entree maakte, klonk er een luidkeels "...Sinterklaasje kom maar binnen met uw knecht!" Omdat het paard Americo helaas was uitgevallen wegens ziekte, was er door de trouwe knechten de Sint gezorgd voor een alternatief in het vervoer. Tot verbazing van oud en jong kwam er een vrolijke tuk tuk de oprijlaan van school oprijden. De twee hulppieten, die de grappige driewieler bestuurden, werden vergezeld door een 'stuntel-piet' en een 'acrobaat '-piet. In het speellokaal was er een mooie stoel voor de Sint ingericht, waar hij de opwachting van de leerlingen maakte. Iedere klas komt de Sint daar verrassen met een leuk lied of een ingestudeerde bijdrage namens de groep. Ter impressie hebben we een aantal foto's toegevoegd van de entree van de Sint. Het beloofd een mooie dag te worden.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door op bijgaand document te klikken ope nt u deze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
Sinterklaas
Vanmorgen kwamen de kinderen enthousiast met hun gemaakte surprises de klas in. Iedereen had zijn be st gedaan, het was een kleurrijk gezicht al die surprises bij elkaar. Allemaal hebben ze gekregen wat ze graag wilden hebben. Hier een impressie.
...lees meer »

 
 
Een heerlijk morgentje....
Wat hebben we genoten van het sinterklaasfeest vanmorgen. Gelukkig kon sinterklaas ons nieuwe school gebouw vinden, door de duidelijke tekeningen en brieven van de kinderen van groep 3 en 4. De kinderen hadden erg veel zin om bij Sinterklaas en zijn pieten op bezoek te gaan. Met zijn allen hadden we een lied en dansje ingestudeerd en zelfs de pieten konden goed mee dansen. De cadeautjes die de kinderen hebben kregen, zijn helemaal super, de meisjes zijn verwend met een prachtig kralenset. De jongens kregen niet één maar TWEE cadeautjes, stoere ledlichtjes voor op hun vingers en een quad die ze zelf in elkaar moeten zetten. Na ons bezoekje hebben we met de klas gezellig samen bingo gespeeld. We willen iedereen bedanken voor het mooie feest en hopen dat we de Sint en zijn pieten ook volgend jaar weer mogen begroeten!
...lees meer »

 
 
04-12-2014
Pietendiploma
Vanmorgen... Na 4 x oefenen hebben alle kinderen hun pietendiploma gehaald. We klommen op het dak, w e gooiden pakjes in de schoorstenen, we liepen op het randje van het dak, we maakten een koprol, we sprongen van het dak... 2 kinderen haalden een persoonlijke overwinning!!!
...lees meer »

 
 
Presenteren
Afgelopen week hebben de leerlingen van groep 7/8 een presentatie voorbereid over een ‘onbekend’ die r. De leerlingen hebben een dier uitgekozen waar ze zelf meer over willen weten. Dinsdag heeft een deel van de klas de presentatie al aan elkaar gegeven, vandaag gaan we verder! Volgende week starten we met het interessante tijdperk ‘Pruiken en Revoluties’.
...lees meer »

 
 
03-12-2014
Feestje in groep 5 en 6
Vanochtend hebben we een feestje gevierd in groep 5 en 6. Meester vierde zijn 34e verjaardag! Het w as een erg gezellige ochtend en wat was het mooi om te zien hoe alle kinderen zich feestelijk verkleed hadden uitgedost. Hierbij wil ik de kinderen (en ouders) hartelijk bedanken voor alle verwennerij, maar bovenal voor hun bijdrage aan een erg gezellig en geslaagd verjaardagsfeest in de klas!
...lees meer »

 
 
02-12-2014
Huiswerkplanning
In de bijlage vind u de huiswerkplanning van groep 3/4. Deze planning is tot aan de kerstvakantie. ...lees meer »

 
 
01-12-2014
Brand in de buurt van school
Vanochtend werden we opgeschrikt door een grote brand op de voortgezet onderwijsinstelling RSG Tromp Meesters, een paar honderd meter van onze school. Dit is erg vervelend - met name voor de gebruikers en leerlingen van de school zelf. Ook bij ons op school hadden we de nodige overlast. Ons gebouw was in rook gehuld en er dwarrelden roetdeeltjes naar beneden op ons schoolplein. Hierdoor konden de kinderen niet naar buiten tijdens de pauze. Ook de ramen en deuren moesten gesloten blijven. Omdat het ventilatiesysteem rook- en brandlucht het gebouw invoerde, werd deze uitgeschakeld. De temperatuur in de lokalen liep dan ook snel op. Ook hing er een bedompte lucht in onze school. Vervelend allemaal. Naast het feit dat de leerlingen last hadden van het gebrek aan voldoende ventilatie, vroegen ook de langsrijdende brandweerauto's en de hectiek rondom onze school de nodige aandacht in de concentratie. Tegen twaalf uur was de rook verdwenen en konden de ramen van de lokalen weer open. Meteen was de frisse lucht merkbaar. We hopen vanmiddag weer 'gewoon' aan het werk te kunnen in de klassen. Van de officiële instanties hebben we te horen gekregen dat de roetdeeltjes die zijn neergedaald niet schadelijk zijn.
...lees meer »

 
 
Huiswerk- en activiteitenoverzicht groep 5 en 6
Hieronder staat weer een huiswerk- en activiteitenoverzicht klaar voor de ouders van groep 5 en 6. D it overzicht geldt voor de komende drie weken (dus tot de kerstvakantie) ...lees meer »

 
 
28-11-2014
Appeltaart bakken in groep 5 en 6
Groep 5 en 6 werkt tijdens de natuurlessen over het thema 'groente en fruit'. Deze natuurlessen word en binnen het M.I.-concept aangeboden. Bij het onderwerp 'natuur' hoort ook de Nederlandse appel (misschien wel de bekendste fruitsoort in ons land). En wie 'appels' zegt, roept natuurlijk ook 'appeltaart'! Korjan en Rik maken samen met juf van Gemeren dan ook een overheerlijke appeltaart. Het is belangrijk om precies de juiste hoeveelheden volgens recept toe te voegen. En straks..... Proeven maar!
...lees meer »

 
 
Presentaties Ouderavond
Op woensdag 12 november werd er een ouderavond gehouden op onze school. Onderwerp van deze avond was 'Opvoeden, samen sterk!'. Dit onderwerp werd verzorgd door Centrum Jeugd en Gezin (JGZ). Daarnaast werden de opzet van het Kindplan de Schoolwaarden gepresenteerd. Voor wie niet in de gelegenheid was om deze ouderavond bij te wonen, hebben we de presentaties van JGZ, van de Schoolwaarden en het Kindplan in dit bericht bijgevoegd. Dan kunt u dit nog eens in alle rust bekijken en lezen. ...lees meer »

 
 
Oproepje Kerstcrea
In de bijlage vindt u een oproep voor hulp bij de Kerstcrea morgen. Wij bevelen dit natuurlijk van h arte bij u aan, vele handen maken licht werk! ...lees meer »

 
 
25-11-2014
Sinterklaastoneel
Aanstaande vrijdagmiddag 28 november mogen wij zoals elk jaar met groep 7&8 weer naar het sinterklaa stoneel! Dit jaar is de voorstelling getiteld 'Minoes' en wordt gehouden in De Meenthe. We gaan er op de fiets naar toe, John gaat met ons mee. De voorstelling is van 13.30 tot 15.30 uur, dus uw zoon/dochter is wat later thuis dan gebruikelijk. Na afloop kunnen de kinderen vanaf De Meenthe naar huis gaan, we gaan dus niet eerst nog weer terug naar school. Heeft u hier nog vragen over, dan kunt u zich wenden tot Mariëlle of Frederieke.
...lees meer »

 
 
Voorlichting Voortgezet onderwijs
Beste ouders van de kinderen van groep 7&8, Op 8 januari 2015 wordt een gezamenlijke informatieav ond voor het voortgezet onderwijs gehouden op Het Kompas. Hier zijn 3 scholen voor uitgenodigd, t.w. CSG Eekeringe, RSG Tromp Meesters en het Greijdanus College. Omdat Het Kompas deze avond eens in de twee jaar organiseert zijn ook ouders van groep 7 uitgenodigd. Zou u per omgaande willen doorgeven of belangstelling hebt en deze avond wil bezoeken? Dan kunnen wij dat weer aan onze collega's van Het Kompas doorgeven en weten zij op hoeveel personen zij extra zij kunnen rekenen. Verdere informatie volgt, maar hebt u vragen dan horen wij dat graag.
...lees meer »

 
 
Worshop actie-reactie
Vrijdagmiddag 31 oktober hebben we met groep 7&8 een workshop gevolgd o.l.v. kunstenares Chantal de Wolde. Daa